Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Luxusní chata v Megéve

Luxusní chata v Megéve

Diskrétní zvenčí, kouzelná uvnitř. Přesně takto by se dala popsat tato luxusní chata stojící v Mégeve. Přes její jednoduchý design, co se týče exteriéru, až po útulně působící interiér, který láká k pobytu uvnitř. Chata nabízí kromě dobré příležitosti k odpočinku i skvostný výhled na okolí od Rochebrune až po Mont d'Arbois. Čím dalším nás tato chata sloužící k odpočinku v naprostém soukromí mezi horami, uchvátila?

Posezení okolo krbu potěší hlavně v chladných večerech

Po vstupu do této chaty si na první pohled všimneme velkých oken, která poskytují dokonalý výhled na celé panorama okolní krajiny. Obývací pokoj se rozkládá okolo krbu stojícího uprostřed místnosti. Komín krbu je laděn do měděné barvy, která dokonale zapadá do jednoduchého designu, jež se opakuje v celém interiéru. Dlouhý jídelní stůl vhodný pro večeři celé rodiny je opatřen designovými židlemi, které zaujmou na první pohled pro materiál, kterým byly potaženy.

Kombinace mosazi a kamene

Za dveřmi je kuchyně, jež je oděna v měkkém kameni, se kterým kontrastuje měděný oblouk nacházející se nad kuchyňským ostrůvkem. Jedna stěna v ložnici je pokryta tapetou s geometrickými vzory. V ložnici se dále rozkládá šatna a koupelna skrytá za skleněnými dveřmi. Na stěně jsou přichyceny poličky, které jsou vyrobeny opět důmyslně z materiálu, které zdobí celý interiér – mosazi. Poličky slouží jako knihovna, u níž se nachází křesílko pro odpočinek.

Dokonalá harmonie jemných tónů a šedé barvy

Koupelna je vyvedena v šedém mramoru, vodovodní baterie vypadají jako kapky matného zlata, které jakoby stékalo dolů, což skvěle ladí k šedé samostatně stojící vaně ve tvaru oválu. Schodiště, ústřední prvek chaty, je oživeno „sněhovou stěnou“, která se táhne přes všechna poschodí. Společenské prostory byly zpracovány jako samostatné celky: luxusní stropní výklenky, geometrické tapety a dřevěné kosočtverce na stropě. Tato chata v sobě kloubí dokonalou rovnováhu mezi jemnými materiály a kovem s geometrickými tvary. V chatě najdeme velké množství oken, což do domu přitahuje dostatek světla ze slunce. Celý interiér oživují viditelné dřevěné trámy, které celému domu dodávají dojem přírodního bydlení.

Štítky: chata / chalupa
Zdroj: www.megeve-refuge.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock