Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Luxusní a dramatický styl Scandi Noir

Luxusní a dramatický styl Scandi Noir

Pokud toužíte po tom, aby váš interiér odrážel nejnovější trendy, vpusťte si do něj nový interiérový styl Scandi Noir! Díky převažující černé barvě vnese do vašeho domova nádech dramatičnosti, nadčasovosti a luxusu. Navíc vám ukáže, že i tmavá barva dokáže být opravdu kouzelná.

Přitažlivý styl Scandi Noir se nechal inspirovat tolik oblíbeným skandinávským stylem, jen v něm designéři vyměnili bílou barvu za černou, případně tmavě šedou. Skandinávská jednoduchost, příklon k přírodním materiálům a čistým liniím však zůstaly zachovány. A nový styl, který bývá označován rovněž jako Nordic Noir byl na světě. Interiéry pod jeho vedením sice více ztmavly, přesto si ale zachovaly neskutečně přitažlivé kouzlo.

Scandi Noir a přírodní materiály

Bydlení v tomto odvážném interiérovém stylu sází na tmavě šedou či černou barvu, jež jsou považovány za neutrální tóny, a tak mohou být bez obav uplatněny jako pozadí. Přebytek tmavých barev, které přece jen mohou na někoho působit příliš depresivně, v interiéru ve stylu Scandi Noir doprovází pocitově teplejší prvky. Patří mezi ně zejména přírodní dřevo a kvalitní, ekologicky nezávadné materiály. Kombinace stylu Scandi Noir a přírodních materiálů působí jemně, a přitom nepřichází o svou dramatičnost.

Luxusní a dramatický styl Scandi Noir

Interiér ve stylu Scandi Noir

Ryzí černá barva, která umí být paradoxně velmi příjemná, se může nacházet jak na stěnách, tak na nábytku. Nabízí se především sedací souprava, ale také stolky, židle a další doplňky. Přesto však platí, že by se s černou barvou v interiéru mělo šetřit. Pokud se tedy rozhodnete jednu ze stěn proměnit v černou, už ji nedoplňujte o černý stůl či černou sedací soupravu. Ideální bude, když si v interiéru vytvoříte nejen materiálový, ale i barevný kontrast. Černé prvky totiž o to více vyniknou na světlém pozadí. Je také nutné dodat, že styl Scandi Noir se uplatní spíše ve větších interiérech, v nichž černá barva vytvoří ten správný efekt. Menší interiéry totiž ke svému optickému zvětšení potřebují spíše nadbytek světlých tónů.

Přečtěte si také

Luxusní byt se zlatými akcenty

Manželé s dospívajícím synem zatoužili po bydlení v hlavním městě Slovenska, které by působilo luxusním dojmem. Jejich přání se pro architekta Andreje Gajdoše stalo výzvou, jelikož si v bytě přáli…

Kouzelná černá barva v interiéru

Černé barvě, tak jak ji využívají důmyslní designéři, to v interiéru velice sluší. V té správné kombinaci přináší do bytu či domu nejen dramatičnost, ale také nadčasovost a luxus, který je zejména v poslední době v módních trendech tolik vyhledávaný. Černé stěny v interiéru působí neskutečně magicky a pomáhají vytvořit dojem nekonečného prostoru. Zatímco na někoho může černá barva působit spíše depresivně, v jiném vyvolává naprostý klid. Na černém pozadí také mnohem lépe vyniknou jednotlivé prvky a detaily.

Luxusní a dramatický styl Scandi Noir

V kombinaci s černou barvou to v interiéru sluší také řezaným a pokojovým květinám, které krásu celku ještě více umocní. Černá barva je navíc opravdu flexibilní, a tak ji lze použít v historických i moderních interiérech. Ideální přitom je vsadit na matnou černou, která působí hřejivěji. Lesklá černá je totiž příliš chladná. Matnou černou barvu pak lze doplnit nejen klasickou bílou, ale i smaragdově zelenou či tmavě modrou. O severský nádech se pak postarají huňaté textilie a další typické doplňky.

Jak je tedy patrné, i černá barva dokáže v interiéru opravdové divy. A co vy? Uvažujete o tom, že dáte u sebe doma šanci luxusnímu a dramatickému stylu Scandi Noir s výrazným dotekem černé barvy?  Pokud ano, přejeme vám hodně štěstí, fantazie a trpělivosti při vytváření bydlení, které kráčí s nejnovějšími módními trendy!

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock