Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Letní dům v korunách stromů

Letní dům v korunách stromů

Summerhouse Solviken je dům napůl schovaný v korunách stromů na strmém svahu. Dvanáct ocelových sloupů zvedá dům ze země a vytváří dojem, že dům téměř pluje v listech. Architektům se podařilo na nemožném místě vytvořit dům, který zcela zapadá do okolí i přes velmi strmý terén.

Dva samostatné dětské pokoje sousedí a otevírají se do společně sdíleného pokoje. K dětským pokojům náleží i společná koupelna, která je odděluje od hlavní dvoulůžkové ložnice. Ta je vybavena vlastní šatnou. Uprostřed domu je otevřený obývací pokoj s kuchyní, jídelnou a krbem na dřevo. Prostorná vstupní hala sousedí s komorou a prádelnou. Interiéry jsou zařízeny v příjemném minimalistickém stylu. Najdeme zde dřevěné podlahy, bílé stěny a stropy. Stěny oddělující obývací prostor a ložnice mají dřevěné obložení. Hlavní myšlenkou Summerhouse Solviken je harmonické soužití s okolní přírodou. Měkký, světle zelený gauč a pokojové rostliny skvěle zapadají do stylu zařízení a komunikují s přírodou kolem domu. Příroda vstupuje do interiéru vzrostlými stromy, které okny nakukují dovnitř. Právě zvýšená poloha domu zesiluje její úžasné výhledy a distancuje ji od sousední ulice.

Přirozené barvy a prostorná terasa

Z úrovně ulice vede k domu dlouhé schodiště. Je to jediná cesta z ulice k domu. Schodiště vede na terasu, která spojuje tři rohy domu. Hlavní vchod je na straně velké terasy, která obklopuje dům a v létě se z ní stává plnohodnotný prostor pro trávení volného času. Podlaha na terase je vyrobena z rovnoběžných dřevěných lamel, které plynule přecházejí do svislého konce vnějších stěn. Dřevo přiléhá ke sklu, ze kterého jsou vyrobeny velké posuvné balkonové dveře.

Terasa s výhledem do korun stromů slouží jako venkovní jídelna
Terasa s výhledem do korun stromů slouží jako venkovní jídelna
Foto: Peo Olsson

V souladu s přírodou

Kuchyň s jídelnou a obývacím pokojem, jakož i jednu ze tří ložnic, lze otevřít na terasu pomocí velkých posuvných skleněných dveří. Přirozené barvy byly výchozím motivem pro celkový vzhled projektu. Fasádní desky, balkonové zábradlí a viditelné části nosné konstrukce jsou zasazeny do tlumených zelených odstínů, aby dům ladil s okolní zelení. Fasádní obložení je ošetřeno teplým přírodním tónem a rámy dveří a oken jsou z hliníku v černé barvě.

Přečtěte si také

Originální interiér domu s bazénem

Vydejte se spolu s námi na prohlídku domu nedaleko Varšavy. V krásných teplých dnech potěší svou zahradou, bazénem a prostornou terasou. Jakmile počasí venkovním radovánkám přestane přát, stane se…

Skrytá moderna uprostřed stromů

Zdánlivě jednoduchý plán nabízí prostřednictvím řady strategických prvků několik malých soukromých zákoutí k relaxaci, zatímco design ukazuje zajímavou složitost celého projektu. Pozornost na detail v interiéru navrženém na míru, převážně v dubu, přispívá k lehkosti, která je umocněna deseti metry otevíratelných skleněných dveří situovaných na jih s výhledem na moře. Projekt Summerhouse Solviken je úspěšným přírůstkem do prakticky zastavěné Mölle podél pobřeží poloostrova Kulla ve Švédsku. Architekti přesvědčili obec o projektu, který nabídl moderní zástavbu, aniž by zasahovala do sousedních míst.

Z ložnice vidíte přímo do přírody. Každé ráno můžete pozdravit veverku, která poskakuje v korunách stromů. Blízko domu je jasně slyšet ptačí zpěv a pocit bezpečí umocňuje objetí mezi zbarveným listím a kmeny vzrostlých stromů. Právě umístění mezi stromy napomohlo ochránění domu před vlivy počasí.  

Foto: Peo Olsson
Zdroj: www.johansundberg.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock