Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Kuchyně v moderním provensálském stylu

Kuchyně v moderním provensálském stylu

Pro všechny, kteří milují jemné pastelové barvy, elegantní linie a kouzlo přírodních materiálů, může být kuchyně, kterou vám dnes představíme, splněným snem. Nejenže překrásně vypadá, ale je také plně praktická a funkční. Pojďme se jí na chvilku pokochat a načerpat inspiraci pro proměnu místa jako stvořeného pro vychutnávání si zážitků z dobrého jídla v kruhu rodiny.

Světlá kuchyně s příjemnou atmosférou

Kuchyně, jíž dominují světlé odstíny barev, v sobě pojí krásné s užitečným. V čerstvě postaveném domě tvoří skutečné srdce domova. Je nápaditá, vkusná a doslova nabitá příjemně hřejivou atmosférou. Teplo domova z ní zkrátka sálá, za což vděčí především svému citlivě zvolenému vybavení. Moderní prvky zde příjemně navazují na ty tradiční, a tak vzniká pozoruhodně kompaktní celek s výrazným charakterem provensálského stylu.

Kuchyně v provensálském stylu

Interiérový styl mající původ v zemi plné levandulových lánů dokázal omamnou atmosféru francouzského venkova přenést i do této kuchyně. Krémové odstíny barev a sametově modré akcenty zde vytvářejí opravdu kouzelné místo určené ke scházení rodiny i přátel. Za pomoci provensálského stylu tak vznikla půvabná kuchyně, ve které potěší každičký detail. Stačí se podívat na elegantní tvar jídelních židlí opatřených sametově modrými potahy, na jejichž barvu odkazuje i zajímavě řešený lustr nad jídelním stolem s krásnou kresbou dřeva. Elegantně však působí dokonce i digestoř působivě sladěná s kuchyňskou linkou. Také moderní kuchyňské elektrospotřebiče jsou vkusně zakomponovány do interiéru tak, že nebijí do očí a ochotně splývají se stylem převažujícím v celé kuchyni.

Kuchyně v moderním provensálském stylu

Půvab i praktičnost

Tato kuchyně je důkazem toho, že lze s úspěchem spojit eleganci, tradiční materiály i moderní technologický způsob výroby. K dispozici tu jsou vyvýšené pracovní desky a ve vyšší poloze je také umístěna myčka na nádobí. Díky velkému množství úložných prostor může být většina věcí, které nemají být vystaveny očím návštěv, schované, ale přitom stále dobře po ruce. Právě z těchto důvodů je tato kuchyně naprosto ideální pro rodinu s malými dětmi, které mají ve zvyku své okolí řádně zkoumat. Díky úložnému prostoru schovanému za dvířky přitom mnohem více vyniká čistá krása samotné kuchyně a jejích dispozic.

Snaha o co nejkrásnější výhled

Podle původního projektu byla kuchyně projektována směrem do ulice. Nakonec však na přání majitelů došlo ke změně dispozic a výhled do ulice tak nahradil mnohem inspirativnější výhled do zahrady. Tu je tak možné po očku pozorovat třeba při mytí nádobí v granitovém dřezu usazeném přímo pod velkými okny. Po jeho pravé straně je však k dispozici i myčka, a to opět ve vyvýšené pozici, aby bylo ukládání nádobí o něco komfortnější.

Další vychytávky v kuchyni

Důkazem toho, že tahle kuchyně myslí na všechno, je také praktický kombinovaný sporák. Při výpadku elektřiny je totiž možné vařit na dvou plynových vařičích. Šikovným prvkem v kuchyni, který zase šetří prostor, je výsuvná skříňka v kuchyňské lince, která skrývá oleje a ochucovadla na každodenní vaření. Chytrým počinem je rovněž snížení stropu, jež zabraňuje vzniku nánosů prachu na horních poličkách. Současně tak došlo i k zabudování umělého osvětlení do podhledů, které tak, jakmile se setmí, vykouzlí v kuchyni neskutečně romantickou atmosféru.

Zdroj: www.blog.decodom.sk

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock