Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Kreativní Vánoce aneb jde to i bez jehličí

Kreativní Vánoce aneb jde to i bez jehličí

Ačkoliv si vánoční svátky bez stromečku a vůně jehličí mnozí z nás nedokáží představit, jsou i tací, kteří se z různých důvodů chtějí obejít bez něj, protože vědí, že kouzlo Vánoc tkví v něčem docela jiném. Právě pro ty může tento článek sloužit jako inspirace, jak klasický stromeček nahradit hravě a kreativně jeho alternativami.

Jen s větvičkami jedna radost

Pro některé z nás je jehličnan v podobě stromečku zdrojem nežádoucího stresu, ať už v kvůli jeho shánění a pořizování, nebo z ekologických důvodů či zkrátka jen proto, že nám je na obtíž opadané jehličí nebo ho prostě nemáme z prostorových důvodů kam umístit. V takovém případě je vhodné si stres ušetřit a v zájmu zachování adventního klidu a míru nahradit klasický stromeček třeba jen dobře adjustovanými větvemi ve váze. V tomto případě je zcela na vás, jak větve dotvoříte, čím je ozdobíte nebo zda se rozhodnete je použít kreativním a neotřelým způsobem například zbavené jehličí a natřené klasickou vánoční barvou – například červenou, zelenou či bílou. Výhodou takovéto dekorace je její nenáročnost na prostor i to, že jich můžete mít po bytě hned několik v různých barevných variantách.

Na bílém podkladu jako skutečný

Pokud chcete při výběru alternativy klasického stromku ušetřit především čas, zvolte variantu bílého plátna, na které nakreslíte stromeček nebo jen jeho obrys a necháte ho dotvořit třeba dětmi. Poté stačí ho jen napnout nebo zavěsit na zeď a doplnit ho třeba vánočními světýlky nebo jinými dekoracemi, které na něj připevníte špendlíky či jinak. Takový stromek má kromě nenáročnosti na prostor i další výhodu. Po svátcích ho stačí jen srolovat a uschovat na příští rok.

Kreativní Vánoce aneb jde to i bez jehličí

Je libo v industriálním, nebo skandinávském stylu?

Pokud jste vyznavači industriálního stylu a navíc minimalisté, možná oceníte stromeček, jehož konstrukce je z kovu a na drátcích jsou na něm zavěšené jednoduché ozdoby. Skandinávský styl vám zase navodí nebo potrhne stromeček ze světlého dřeva. Vyrobíte ho snadno i jen z větví, které uříznete od nejdelší po nejkratší a svážete do trojúhelníkového tvaru třeba provázky. Vznikne vám tím jakýsi žebřík jako stvořený pro navěšení libovolných ozdob z přírodních materiálů. Možností je řada a vše záleží jen na vaší fantazii. Je také možné použít jen klasický dřevěný rám větších rozměrů a do něj připevnit lanka a na ně pak zavěsit například textilní vánoční dekorace.

Kreativní Vánoce aneb jde to i bez jehličí

Kreativní a veselý stromeček na zdi

Pokud máte rádi výstřední a mnohobarevné kombinace a chcete ušetřit co nejvíce místa, zvolte stromeček umístěný přímo na zdi a tvořený různobarevnými nalepovacími ozdobami. Při jeho tvorbě se vyřádí celá rodina, a zvláště děti. Stačí si jen nakreslit na zeď šablonu a do ní poté nalepovat či uchycovat drobné vánoční ozdoby ze dřeva, papíru a dalších materiálů. Můžete při jeho tvoření využít i nejrůznější hračky, se kterými si už nikdo nehraje, a tímto je zrecyklovat a dát jim druhou šanci. Jen nezapomeňte na špičku tohoto nástěnného stromku umístit nebo nakreslit hvězdu! Určitě vám vykouzlí úsměv na tváři, kdykoliv se na něj během svátků podíváte a vzpomenete si, jak jste ho společně tvořili.

Štítky: advent vánoce

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock