Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Krbová kamna - individuální řešení

Krbová kamna - individuální řešení

I když je katalogová nabídka výrobců krbových kamen stále rozsáhlejší, může se stát, že si prostě nevyberete. Anebo je váš interiér tak unikátní, že prostě potřebujete nestandardní řešení. Těmto zákazníkům se už léta snaží vyjít vstříc německá firma Spartherm se svým programem Exclusive. Vychází z jednoduché filozofie, že nic není nemožné. Pokud se se svým přáním budete držet v intencích možných výrobních postupů, je firma ochotna zpracovat váš individuální návrh a přetavit jej ve funkční topidlo. Vaším benefitem bude fakt, že máte doma krb, který nemá nikdo jiný.

Pojďme se podívat na to, jak to vlastně funguje. Společnost Spartherm je do značné míry průkopníkem individuálních zakázkových vyhotovení, která nabízí již více než 30 let. Jejich filozofie je v tomto směru poměrně jednoduchá – pouze ti, kteří ovládají standard na nejvyšší úrovni, si mohou troufnout na realizaci nestandardních řešení vašich snů. Odpovědí na vaše individuální přání jsou jedinečné kousky z řady Spartherm EXCLUSIVE.

Technická dokonalost je základem každého snu o krbu. Ale jen kombinace špičkových technologií a řemeslného zpracování tvoří základ každého individuálního topeniště.

Na prvním místě je tedy vaše přání

A to si nenechte vzít. Přesto je dobré držet se pár základních pravidel. Psali jsme o tom již mnohokrát, ale jak známo, opakování je matkou moudrosti. Nezapomínejte proto už v prvotní fázi přípravy projektu přizvat ke spolupráci nejen svého architekta, ale i odborného kamnáře a kominíka. Vyhnete se tak případným budoucím komplikacím. Kamnář vám totiž řekne, do jaké míry vaše představa odpovídá reálným možnostem, a především vám řekne, co budete přesně pro daný typ topidla potřebovat. Nejednou se nám při naší práci stalo, že zákazník měl sice poměrně přesnou představu o tom, jak bude jeho krb vypadat, jaké ušlechtilé materiály při jeho stavbě použijeme, ale jaksi na začátku zapomněl, že komín má na druhé straně domu nebo že jeho projekt tak trochu nepočítá s napojením externího přívodu vzduchu. To jsou fatální limity, které stavbu komplikují a vyvolávají zbytečné emoce, když musíme říct, že to prostě takhle asi nepůjde, nebo když vezmeme do ruky sbíječku s tím, že si chybějící cesty budeme muset zbrusu novým domem prokutat. Přitom předejít jim je v podstatě snadné. Spolupráce investora, architekta a kamnáře je jednoduchým řešením, které zaručuje, že vše bude připraveno a na svém místě a instalace topidla bude radostí, nikoliv utrpením. Ne nadarmo kamnářští mistři často a s trochou nadsázky říkají, že není dobré pořizovat do nového domu krb, nýbrž je mnohem lepší kolem vybraného krbu postavit nový dům.

Krbová kamna - individuální řešení

Kamna šitá na míru

Pokud se tedy budete držet tohoto základního pravidla, můžete vaši individuální představu o vysněném topidle předat prostřednictvím kamnáře týmu Spartherm, který se pustí do jeho realizace. I když jde o práci na klíč, nemusíte se obávat, že budete měsíce čekat nebo že vás realizace krbu zrujnuje. Spartherm i v tomto případě nabízí rozumné řešení. Počítejte s tím, že oproti katalogu se dodací lhůta prodlouží o 3 týdny a cena vzroste přibližně o 20 % nad rámec ceny srovnatelného modelu. To zas není tak dlouho a tak moc s vědomím, že budete mít v domě krb, který se vymyká standardní nabídce a zcela naplňuje vaši představu.

A limity? Asi tím jediným je technologie zasklení, kde se u své individuální představy musíte vejít do rozměrových technologických možností výrobce krbového prosklení. Jedna tabule skla by neměla překročit rozměr 200 x 100 cm, ale to by vás nemělo omezovat. Nakonec pořizujete krb a ne akvárium pro žraloka.

Máte pocit, že možnost splnit si svůj sen o odlišnosti se poněkud přiblížila? Máte pravdu. Spartherm Exclusive je dobrou volbou. Tak se na chvíli posaďte, zavřete oči a zasněte se. Udělejte pár skic, proberte je s architektem a kamnářem a pusťte se do díla. Tedy spíše nechte Spartherm, ať se pustí do díla. Vy si počkáte, až bude hotovo, na ztělesnění svého snu. Bude vás provázet dalším životem. A až ho budou vaši přátelé na návštěvě obdivovat a ptát se, kde jste si krb vybrali, můžete říct: „Je to unikátní kus, který pro nás vyrobili na míru. Ve Sparthermu. Exkluzivně!“

Štítky: kamna / krby

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock