Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Kouzlo industriálního bydlení

Kouzlo industriálního bydlení

Zajímavě řešený penthouse v Krakově je skvělou ukázkou industriálního stylu bydlení, které si získává čím dál tím více fanoušků. Odvážná kombinace materiálů a tvarů spoludotváří přitažlivý charakter bytu, ve kterém dostává prostor i elegance.

Z továren do bytů

Fenomén industriálního bydlení je pevně spjatý s bohémským stylem života. Sází na prostor a originalitu. K odvážným majitelům bytů či domů tak přináší oprášený styl opuštěných továrních hal, kotelen nebo přístavních doků.

Kýženou světlost a vzdušnost zde obstarávají vysoké stropy, velké prosklené plochy a obnažené zdivo. A často tu nemohou chybět ani betonové podlahy, kovová schodiště, obnažená vzduchotechnika a elektroinstalace. Na takovém pozadí se totiž skvěle vyjímají různé industriální bytové doplňky. V bytech tak po částech ožívá duše zašlých továrenských časů a vzniká tak nové a moderní bydlení pro nejednoho dobrodruha.

Industriální elegance

Díky architektonickému studiu Blackhaus vzniklo bohémské bydlení i v tomto krakovském bytě. Světle podlahy a industriální stropy tu příjemně kontrastují jak s hojně využitou černou barvou, tak se světlými odstíny dřeva. Podlaha přitom v jednotlivých pokojích kopíruje stropy. Dřevěné podlahy i stropy tak například příjemně prohřívají ložnici. Ačkoliv se tedy pohybujeme v industriálně zařízeném bytě, nepůsobí zdaleka studeně a stroze, ba právě naopak. Směle využívá ty prvky industriálního stylu, které mají blízko k eleganci.

Kouzlo industriálního bydlení

Prostor plný kontrastů

Krakovský penthouse si příjemně libuje v kontrastu materiálů. Nedokonalé a surové povrchy betonu zde kontrastují s dokonale hladkými zdmi, typicky chladné industriální prvky zase doplňují hřejivé textílie. Místy potemnělou duši tohoto bydlení v černobílé paletě barev příjemně rozbíjí dostatek pokojových květin.

Originální vybavení

Tento byt nešetří ani květinami, které získaly prostor především v kuchyni v industriální poličce kolem digestoře, ani originálními kusy nábytku a celou řadou bytových doplňků. Na první pohled tak zaujme zajímavě řešené a jistě vysoce komfortní křeslo v černé barvě, pod nímž se rozprostírá kůže suplující koberec. Působivá jsou také designová svítidla opakující se v proměnách ve všech pokojích. A pak jsou tu různé stolečky, stojany na květiny, lampy a obrázky v podobném stylu. Ve všech těchto doplňcích přitom hraje hlavní roli geometrie.

Komfortní a vzdušný penthouse

Díky otevřeným prostorům, řadě velkých oken a únosné míře vybavení vzniklo v krakovském penthousu příjemně vzdušné a vysoce komfortní bydlení. Vzhledem k vyváženosti industriálního stylu s tím elegantním není tento byt ani zdaleka odrazem charakteru chladných továren. Naopak v něm dýchá hřejivá atmosféra ozvláštněná vytříbeným vkusem pro design.

Zdroj: Designed by Blackhaus

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock