Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Kouzelný byt se světle zelenou kuchyní

Kouzelný byt se světle zelenou kuchyní

Perlou třípokojového bytu v Krasnogorsku se stala kuchyně v osvěžující světle zelené barvě. Nejenže tak podporuje chuť k jídlu, ale potěší i oči. Zkrášlená venkovskými motivy, překrásnou mozaikou i kyticí řezaných lučních květin vnáší do interiéru nebývalý nádech romantiky.

K proměně tohoto bytu došlo bez jakýchkoliv větších zásahů. Bytová designérka Evgenia Ivlieva přijala byt tak, jak jej dostala přímo od stavitele, a přidala k němu osobitost.  Inspirovat se přitom nechala provensálským stylem, který interiéru dodal atmosféru francouzské vesnice.

Kuchyně v zelené barvě

Zelená barva je považovaná za barvu přírody, klidu a harmonie. Její světlé odstíny působí svěžím dojmem a připomínají jarní přírodu. Se zelenou barvou tak v kuchyni můžete mít jaro celoročně. A vůbec nevadí, že zelená barva podporuje chuť k jídlu. V případě návštěv to jistě přijde vhod. Odstín zelené barvy v této kuchyni navíc působí velice příjemně, jelikož svou sytostí neruší poklidnou atmosféru místa stvořeného ke stolování.

Kouzelný byt se světle zelenou kuchyní
Foto: IvE interior

Připomíná barvu oliv, a tak spolu se světle hnědou mozaikou a tmavě hnědým dřevem vytváří pocit klidu a zázemí. S jemně zelenou barvou v kuchyni příjemně ladí i bílá barva a také textilie, na kterých si pohrává zelená se světle hnědou. Celek ještě více zjemňují řezané i pokojové květiny, různé dózy, kořenky a další neméně půvabné nádobí s historií.

Krásná i praktická provensálská kuchyně

Veškerý nábytek v kuchyni byl vyroben na zakázku. Díky tomu se zde nachází dostatek tolik důležitých úložných prostor. Ty jsou k mání dokonce i pod elegantní lavicí se sklopným sedátkem. Ta spolu s půvabným jídelním stolem a židlemi vytváří centrum kuchyně, nad kterým se snáší úchvatný dobový lustr.

Přečtěte si také

Prostorný podkrovní ateliér v modré barvě

V historickém jádru Lisabonu se nachází dvoupodlažní podkrovní byt, který své majitelce, designérce interiérů, slouží jako ateliér. Na první pohled zaujme otevřeným prostorem, vysokými stropy i…

V podobném jemném duchu provensálského stylu jsou vyvedeny veškeré další prvky v kuchyni. Dodává jí to na jemné a přitom nenucené kráse. Kuchyně působí čistě a úpravně mimo jiné díky tomu, že většina jejího zařízení je skryta za dvířky. Na odiv případným návštěvám je vystaveno jen několik důležitých kuchyňských pomocníků, kteří zároveň plní estetickou funkci.

Díky příjemné kombinaci materiálů a barev tak v této kuchyni v provensálském stylu vzniklo útulné místo plné harmonie a elegance, které si s sebou díky příjemné olivové barvě stále nese přitažlivý nádech exotiky.

Foto: IvE interior

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock