Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Kouzelná rekonstrukce domu za 45 dní

Kouzelná rekonstrukce domu za 45 dní

Kompletní rekonstrukce polorozpadlého domu během pouhých 45 dní? Ano, možná to zní jako pohádka. Avšak přestavba tohoto domu v Číně, kterou sledovaly v televizi miliony diváků, je jasnou ukázkou toho, že nic není nemožné. Čím všechny tento dům tak uchvátil? To můžete posoudit s námi.

Výhrou byl 70 let neobydlený dům

Většina původních domů na ostrově Zhoushan v Číně byla postavena z lokálních materiálů. Domy se vyznačují svým osobitým designem, který je na první pohled zřejmý. Když se mladý čínský obchodník rozhodl pro koupi a renovaci domu, učarovaly mu dva staré kamenné domy, které byly v takovém stavu, že jim místy chyběla i střecha, čemuž se nemůžeme divit - v domech nikdo přes 70 let nebydlel. Avšak okolí domů - výhled na moře a krajinu - bylo tak úchvatné, že se pro koupi rozhodnul. Poté nastal největší úkol, kterým byla samotná rekonstrukce, u níž byl přítomen i televizní štáb. 

Stavbu limitovalo několik faktorů

Vzhledem k množství limitů, jakými je například omezená lodní doprava na ostrov, ale také samotná poloha domu, bylo k rekonstrukci přizváno architektonické studio Evolution Design. Díky jejich zkušenostem s rekonstrukcemi hotelů a restaurací, umí toto studio spolehlivě pracovat i ve vypjatých situacích, což bylo zvlášť důležité v případě této časově náročné přestavby.

Kouzelná rekonstrukce domu za 45 dní

Sázka na jistotu ve formě původních staveb

Celý dům je postaven tak, aby se vytěžilo co nejvíce z původní architektury tohoto ostrova. Inspirací nebyla jen příroda, ale také kouzlo původních staveb, moře a historické paláce. Kromě modernizace se kladl velký důraz na zvětšení prostorů. Ačkoliv měl dům působit na pohled přirozenou původní atmosférou, nechybí zde ani technologické vymoženosti dnešní doby, mezi které můžeme zařadit promítací plátno, které bude sloužit k hezkým večerům s přáteli ještě velmi dlouhou dobu.

Přírodní materiály i důmyslné osvětlení

Při výběru materiálů se architekti drželi u těch klasičtějších. Patří mezi ně dřevo, kámen, ale také beton, který má tu výhodu, že není korozivní, což je v tomto mořském klimatu velmi důležité. Z textilií byla sázkou na jistotu přírodní klasika ve formě lnu a bavlny. Povšimnout si musíme i důmyslnému osvětlení domu, poškozenou střechu totiž nahradila střecha ze skla, která ve dne poskytuje dostatek světla. Celé bydlení se nese v duchu jemných a přírodních barev, které na člověka působí příjemně a útulně.

Štítky: rekonstrukce
Zdroj: evolutiondesign.com.cn

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock