Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Kompletní rekonstrukce za přijatelnou cenu

Kompletní rekonstrukce za přijatelnou cenu

Jednou z hlavních překážek pro rekonstrukci vlastního bydlení je financování. Naštěstí už dnes nemusíte investovat miliony proto, abyste si sen o ideálním bytě za rozumnou cenu splnili.

Spousta mladých lidí dává dnes přednost před nájemním bydlením vlastnímu, byť malému bytu, který si mohou v rámci možností přetvořit dle vlastních požadavků. Právě díky tomu stále roste poptávka po garsonkách nebo malých bytech. Jsou cenově dostupné a díky praktickému vybavení nabízí k bydlení vše potřebné. Od kuchyňského koutu přes dostatek úložného prostoru, až po komfortní místo k odpočinku, studiu nebo práci. Jakkoliv je novostavba lákavá, někdy není na škodu využít starší zástavby, kterou si můžete přetvořit zcela podle sebe.

500 000 Kč na rekonstrukci i vybavení

Ke komfortnímu bydlení pak stačí 25 m2, trocha kreativity a necelých 500 000 Kč na rekonstrukci i vybavení. Suma vystačí na přestavbu koupelny, inovaci kuchyňského koutu, umístění vestavěného úložného prostoru do jedné z hlavních zdí, nové obložení, výměnu podlahy i nákup vybavení. Při rekonstrukci se pak už stačí držet osvědčených rad pro práci s malým prostorem, a to použití světlých barev, přírodních materiálů (pro pocit domácího pohodlí) a kontrastů s plynulými přechody.

Úložná stěna jako praktické řešení

Velmi praktická je pak skládací postel umístěná taktéž do úložné stěny. Díky tomu pak v bytě vzniká i prostor pro posezení s přáteli u stolu bez pocitu stísněnosti. Dostatek světla je v bytě zajištěn velkými okny. Kuchyňský kout s předsíní a koupelnou je opticky rozdělen odlišnou podlahovou krytinou. V místech častého kontaktu s vodou je totiž velmi prakticky zvolena dlažba, kdežto v prostoru obývacího pokoje či ložnice je podlaha dřevěná, která přece jen působí mnohem útulněji. Úsporným řešením je použití minima nábytku a vybavení z cenově dostupných řetězců s nábytkem. Přesně tyto projekty jsou důkazem, že i na malém prostoru lze po větší nebo menší rekonstrukci vytvořit místo, které pro bydlení jednoduše stačí, a navíc nebude náročné na údržbu, ani na úklid.

Štítky: rekonstrukce
Zdroj: studio-reaktor.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock