Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Kompletní proměna horské chaty

Kompletní proměna horské chaty

Proměna horské chaty byla pro architekty ze studia Alp'Architecture Sàrl příjemnou výzvou. Po jejich vkusném zásahu tu vzniklo moderní bydlení oslavující přirozenou krásu dřeva. Jak se asi odpočívá v téhle chatě obklopené švýcarským Val de Bagnes?

Oáza klidu a pohodlí

Tahle chata obklopená lesy skýtá interiér plný dřeva, světla a tepla. Jak už to tak na chatách bývá, dřevem se zde opravdu nešetří. Jeho světlá barva na pohled působí velmi příjemně. Pomáhá navíc propojit celý interiér a tím jej důmyslně zvětšit. Stropy, schody, dveře i okenní rámy – to vše se díky stejné barvě dřeva ladně prolíná, čímž vzniká hřejivé bydlení v jednom tónu. Výjimku tvoří jen koupelna, ve které dřevo zastupuje pouze stolek s volně stojícím umyvadlem. Obkladům v téhle relaxační místnosti vévodí spíše tmavší barvy, které jsou poskládány do vzoru včelího úlu.

Chata plná světla

Díky světlému dřevu, velkoryse pojatým oknům a celé řadě svítidel je chata plná světla. V každé místnosti přitom figuruje odlišný světelný prvek. Ať už jsou svítidla bílá, černá nebo v barvě mědi, většina z nich je zavěšena téměř do poloviny místnosti, což je nejen velmi praktické, ale také elegantní. Jakmile tak nad obzorem zapadne slunce, chata se promění v kouzelnou oázu světýlek uprostřed potemnělého Val de Bagnes.

Kompletní proměna horské chaty

V čistém duchu

Interiér chaty působí otevřeně a vzdušně například díky dnes už tradičnímu propojení obývacího pokoje s kuchyní a jídelnou. Jedinou zábranu mezi dvěma zónami tu tvoří kuchyňský ostrůvek. Vzdušnosti však chata vděčí i vkusu architektů, kteří ji vybavili naprosto minimalisticky.

Absence přebytku doplňků tak zvýrazňuje krásu všudypřítomného dřeva a vede k očistě duše a rozjímání. Tomuto příjemnému stavu pak napomáhá i okolní prostředí, které je možné sledovat z místa, jež se čas od času může stát tím pravým domovem vprostřed přírody.

Zdroj: www.alparchitecture.ch

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock