Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Kompaktní rodinný dům z Krnova

Dům je vytápěn podlahovým topením s tepelným čerpadlem země voda
Dům je vytápěn podlahovým topením s tepelným čerpadlem země voda

V Horním Slezsku, nedaleko hranic s Polskem leží město Krnov. Stavební pozemek se nachází na okraji města v dělnické kolonii, na bývalém hliništi. Výhled na blízký potok, dostatek místa a zeleně byly hlavními určujícími prvky návrhu.

Dům se svojí strohou formou se vyčleňuje z nesourodé zástavby okolí, nechává značnou část rozsáhlého pozemku otevřenou. Dvoupodlažní bílý kvádr se zastavěnou plochou 86 metrů čtverečních splňuje při zachování minimálních nákladů všechny požadavky klienta na kvalitu bydlení.

Monochromatická fasáda je rozčleněna čtyřmi tmavými obdélníky se zasklenými plochami. Kompaktní dům se stává pevným bodem na rozsáhlém pozemku. Jelikož je parkování zajištěno na úzkém přístupovém pásu, jsou v okolí domu zpevněné plochy zredukovány na nezbytné minimum. Na téměř celém pozemku je udržovaný trávník. Jako pobytový prostor slouží dřevěná palubová terasa, plynule navazující na bazén.

Společenská část  je orientovaná na jižní stranu do zahrady
Společenská část je orientovaná na jižní stranu do zahrady
Foto: Roman Polášek

Interiér domu

Společenská část v přízemí je orientována na jižní stranu, do zahrady. Noční část v patře je rozdělena na čtyři pokoje s východní a západní orientací. Dům je zděný z keramických tvarovek, stropy jsou panelové. Vytápění zajišťuje tepelné čerpadlo typu země / voda, které je napojeno na podlahové topení.

V interiéru se odehrává dialog monochromatických ploch a dřeva. Ústředním prvkem v dispozici s minimem "pevného" nábytku je schodiště. Dřevěný solitér vytváří množství úložných prostorů. Pěkným detailem je systém ocelových táhel, které slouží jako zábradlí.

Štítky: rodinný dům
Foto: Roman Polášek
Zdroj: www.atelier38.cz

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock