Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Klasická stodola z moderních materiálů

Klasická stodola z moderních materiálů

Bydlení podobající se stodole je v současnosti jedním z nejvyhledávanějších typů bydlení – obzvláště ve chvíli, kdy bydlíte v blízkosti přírody. Kromě rekonstrukcí původních stodol jde však i o stavby nových budov obdobného charakteru. Ukázkovým případem je i tento dům v Železném Brodě.

Dům obklopený přírodou

Není nic krásnějšího, než mít dům svých snů, který je ke všemu obklopen přírodou. Přesně těmto kritériím odpovídá i tento dům nacházející se v Železném Brodě. Dům je umístěn mezi dvěma stromy – lípou a ořechem, to všechno nad údolím řeky, kde dům odkazuje na tradiční stavení ve formě stodoly, přičemž je postaven moderními stavebními prostředky. Novostavba zde nahradila místo původní chalupy, která byla v tak šatném stavu, že ji bylo naprosto zbytečné zatěžovat rekonstrukcí.

Koncept celé stavby si zakládá na kombinaci uzavřených soukromých prostor a otevřených částí domu. Masivní pilíře z břidlice se střídají s otevřenými prostory, které jsou mezi nimi. Střecha je řešena vytvořením dřevěného rámu ve tvaru trojúhelníku.

Interiér je velmi dobře osvětlený

Celý dům slouží primárně jako dovolenkový dům, kde si mohou jezdit majitelé odpočinout po náročném pracovním týdnu. I tak ale dům nabízí veškerý potřebný komfort k tomu, aby se dům mohl bez problému obývat dlouhodobě. Celý interiér je dokonale prosvětlen díky velkým oknům, které se současně starají o pocitové propojení interiéru s okolní přírodou. V přízemí domu můžeme najít prostorný obývací pokoj, jenž je spojen s kuchyní a jídelnou.

Klasická stodola z moderních materiálů

Obývací pokoj jako místo pro setkání s rodinou

Za dominantu těchto prostor můžeme považovat velký stůl a protilehlý krb, u něhož může rodina za chladných zimních večerů relaxovat. Při práci s prostorem se architekti rozhodli, že namísto klasické televize bude v obývacím pokoji umístěn projektor, který bude skryt ve skříni. O kvalitní zvukový zážitek se pak starají dva stereo reproduktory zasazené ve stropě. Jestliže si majitelé budou chtít dopřát o něco více relaxu než jen u filmu, mohou využít domácího wellness, kde se nachází prostorná sauna s vanou a sprchou.

Podkroví domu pak patří ke spánku. Ačkoliv je prostor o stejně velké ploše jako přízemí domu, je značně omezeno sedlovou střechou. I tak zde architekti ze studia ov-a vytvořili dvě prostorné ložnice s koupelnou. Nemluvě o vstupu na balkon, který se nachází za prosklenou stěnou jedné z ložnic.

Zdroj: www.ov-a.cz

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock