Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Když milujete bílou

Když milujete bílou

Bílá barva. Sluší jí to kdekoliv a vyvažuje barvy ostatní. Ne každý ji ale miluje tak moc, aby si vystačil pouze s ní. Bydlení v bílé je specifické a není určitě pro každého. Zvláště s malými dětmi, nebo domácími mazlíčky si musíme dávat pozor jaké materiály zvolíme, aby bílá opravdu zůstala bílou. Inspirací může být tento byt v Itálii, ve kterém se bílou opravdu nešetřilo.

Někteří z nás se bojí interiéru, kde by měla převládat pouze bílá barva. I přes velké množství bílé barvy interiér nemusí vypadat zrovna sterilně. Samotné tvary, vhodně zvolené osvětlení, nebo dřevěná podlaha mohou vytvořit, i přes všechnu bílou, útulné prostředí ve kterém se budete cítit dobře.

Inspirací nám může být tento interiér. Při návrhu architekt zvolil některé prvky jinak barevné, ve světlém dřevě, nebo béžových odstínech, takže byt nepůsobí příliš chladně a zároveň je stále velmi světlý a odlehčený.

Průchozí zóna před sedačkou

Prostor bytu neumožňoval příliš mnoho variant. Obývací část je tak průchozí a komunikační průchozí zóna vede před obrazovkou televizoru. Sedačka je pro lepší údržbu zvolena v béžovém odstínu a díky jemnému chlupu tkaniny se nejeví příliš hladká a fádní. Nábytek z bílého vysokého lesku se zde skvěle hodí a přes to, že jsou skříňky vyvedeny od podlahy až ke stropu, nepůsobí těžce.

Z obývacího pokoje se vchází do kuchyně spojené s jídelnou. Zajímavým prvkem je tapeta na zdi, která ozvláštňuje celou místnost. Kuchyně je minimalistická, velmi jednoduchá a účelně zařízená. K odložení kuchyňských pomůcek slouží lišta k zavěšení a namísto kachliček zde byl použitý omyvatelný nátěr. Osvětlení zajišťují schovaná bodová světla a LED pásky.

Když milujete bílou

Praktické zásuvky

Za povšimnutí stojí také velké zásuvky k ukládání hrnců a kuchyňského vybavení. Ty jsou velmi praktické a často vhodnější než klasické spodní skříňky. Pro jednotný design je využito bezúchytkového otevírání, pomocí systému PUSH u dveří, nebo úchytu v hraně zásuvek.

Pro majitele bylo důležité vytvořit místo k práci. Velkou knihovnu přes celou stěnu doplňuje malý pracovní stůl pro práci na přenosném počítači a prostor nad knihovnou osvětluje obrovská zářivka. Za povšimnutí stojí i topná tělesa, rovněž v bílé barvě, nebo hranaté světlo nad sedačkou.

V bytě je k dispozici koupelna s masážní sprchou a také s vanou ke koupání. Světlé barvy v koupelnách doplňuje tmavé obložení, nebo obklad v dezénu dřeva.

Bydlení v takto světlém interiéru určitě není pro každého. Přání majitelů je ovšem jasné a myslím, že se v tomto případě návrh velice povedl. A co si o tom myslíte vy?

Zdroj: studiotramas.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock