Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Jedinečný dům na stromě má blízko k přírodě

Jedinečný dům na stromě má blízko k přírodě

Fantazie lidí, co se týče bydlení, občas nezná mezí. Avšak v hodně případech nám díky odvážnosti a porušování zajetých stereotypů může vzniknout něco, co bude nejen originální, ale také praktické a hezké. Jedním z těchto případů je dům ve tvaru šišky, který není postaven nikde jinde než v korunách stromů. V nejstarším a nejrozlehlejším lese Itálie, kde rostou vzácné stromy, jejichž kvalitní dřevo se používá k výrobě hudebních nástrojů.

Bydlení na stromě

Stavby v korunách stromů nejsou v posledních letech ničím neobvyklým, ačkoliv normální "pozemské" bydlení stále hraje prim. Dnes se spolu podíváme na toto seskupení domků ve tvaru šišky, které tvoří vskutku originální bydlení. Hlavním cílem bylo vytvořit bydlení, které bude v souznění s přírodou, ale stále i pohodlné pro život se vším, na co jsme zvyklí. Architekti pro tyto domy vymysleli jméno Pinga. Stromové domy jsou postaveny v nejstarším lese, který v Julských Alpách, poblíž Tarvisia v Itálii, můžeme najít. Za celým projektem i následnou realizací stojí italské studio Architetti Beltrame Claudio, přesněji Luca Beltrame se svým otcem, kteří získali před časem ocenění za stavby, které jsou v symbióze s přírodou.

Dům se třemi podlažími         

K tomu, aby se dosáhlo vzhledu, jenž bude připomínat šišku, se dosáhlo použitím modřínové šindeli a postavením domu ve výšce až deset metrů nad zemí. Najít zde můžeme dvě takovéto šišky, každá z nich je řešena ve třech výškových úrovních tak, aby se dosáhlo maximálního využití prostoru. Samotná šířka domu v nejširší části měří zhruba 6 metrů. Samotný prostor se rozkládá na 2 x 35 metrech čtverečních. Dům je opatřen velkými okny, zajišťujícími dostatek denního světla.

Jedinečný dům na stromě má blízko k přírodě

Celý interiér je laděn v jemných tónech

První patro domu nám nabízí skvostný výhled na okolní přírodu. Toto patro se nachází 2,5 metru nad zemí. Ve druhém patře najdeme společenskou denní část, ve které se nachází kuchyň, jídelna, obývací pokoj, ale nechybí zde ani koupelna s toaletou. Poslední patro tvoří soukromá část, ve které je ložnice. Najdeme v ní velkou manželskou postel, stojící na kruhové dlažbě. Všimnout si musíme i kulatého střešního okna, které poskytuje krásný výhled na noční oblohu plnou hvězd. Celý interiér je tvořen z přírodních materiálů, primárně ze dřeva. Velkou roli hrají i textilie, které jsou v tlumených odstínech tak, jako zbytek této kouzelné stavby.

 

Štítky: dům na stromě
Zdroj: architettobeltrame.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock