Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Jak zabavit děti v době karantény?

Jak zabavit děti v době karantény?

Jaro je tady! Vzhledem k současné situaci si je však děti zatím nemohou užít stejně jako vloni. Na procházku si sice společně vyjít můžete, o nějakém dovádění v přírodě však nemůže být řeč. Pokud i vy patříte k těm, kteří se v čase karantény musejí doma postarat o své ratolesti, nabízíme vám tip, jak můžete své děti kreativně zabavit.

Ilustrátorka, bodypainterka a malířka oblečení Lucie Sobelová vymyslela zábavnou a kreativní hru, která se jmenuje Panáček Paleček a pro všechny, kteří hledají vyžití pro své děti, je už ke stažení na jejím blogu. Nejenže Lucka hru připravila ke stažení, ale také ji kompletně ilustrovala! A kdo hraje hlavní roli této hry pro děti? Přece Paleček, který už se nemůže dočkat, až si jej chlapci a děvčátka vybarví, vyzdobí a dokreslí. Jen na dětské fantazii tak záleží, jakou barvu vlasů bude panáček mít, jakým barvám oblečení dá přednost, jestli bude mít brýle, hodinky, kšandy nebo motýlka. Může se smát, šklebit nebo zubit. A vzhledem k aktuální situaci může svůj úsměv skrývat za rouškou. Pomocí spoludotváření imaginárního panáčka se totiž děti s vaší pomocí mohou dozvědět více o tom, co teď všichni prožíváme.

Dětské omalovánky s řadou dalších funkcí

Tato kreativní hra s sebou přináší mnohem víc než klasické omalovánky. Panáček Paleček totiž své jméno nezískal jen tak. Tento papírový chlapeček má totiž jednu ruku s palcem nahoru a druhou s palcem dolů. Každá ručka tak slouží k tomu, aby k ní vaše dítko podle vlastního uvážení seřadilo nejrůznější lidské činnosti. O tom ale později. Jakmile je tedy panáček vymalován a nic už mu nechybí, je načase vzít nůžky a podle naznačených linií jeho siluetu rozstříhat na šest kousků. Tím ale příprava hry pro děti nekončí.

Jak zabavit děti v době karantény?

Panáček Paleček učí správnému chování

Součástí hry Panáček Paleček je ještě další sada obrázků, kterou je rovněž třeba vymalovat a vystřihnout. Na těchto obrázcích jsou vyobrazeny a krátce popsány jednotlivé činnosti, které pak vaše děti budou rozdělovat podle toho, zda jsou správné či ne. K jejich umístění pak slouží panáčkův palec otočený směrem dolů nebo nahoru. Starší děti si navíc u těchto činností potrénuji také čtení. Všichni dohromady pak spolu s vámi pomohou přemýšlet nad tím, proč je některá činnost správná, zatímco jiná ne. Tato hra je tak nejen zábavná a kreativní, ale zároveň naučná, jelikož ukazuje vašim dětem cestu, jak se správně chovat. A to nejen v době koronavirové. Děti se tak naučí, že je například důležité nekašlat na veřejnosti bez zakrytých úst a že je vůbec lepší zůstat s nemocí doma, a to třeba s pěknou knížkou. Lépe si uvědomí třeba i to, že mají pomáhat druhým lidem a také, že si mají užívat chvíle, který mohou trávit s rodinou. K tomu jim pomůže právě panáček Paleček, který tu pro ně má ještě jeden zábavný úkol.

Jak zabavit děti v době karantény?

Když si omalovánky hrají na schovávanou

Po tom, co vy nebo vaše dítko siluetu Palečka rozstříhá na šest částí a po ruce už budou i rozstříhané obrázky s lidskými činnosti, nastane dětmi tolik oblíbená hra na schovávanou! Pro vás to znamená, že po celém vašem bytě či domě anebo jen v jedné místnosti, aby to bylo jednodušší, rozmístíte jednotlivé kousky panáčka a také obrázky činností. Na vaší ratolesti pak je, aby dala panáčka zase dohromady a jakmile se tak stane, vrhla se i na hledání obrázků s lidskými činnostmi. Pak už stačí je správně pod palečky Palečka rozdělit a je hotovo!

A kde Palečka stáhnout? Tady je základ Palečka pro vybarvení a doplňující přiřazování. Za poskytnutí děkujeme Lucii Sobelové "Z neznáma" - Z neznáma je autorská značka brněnské výtvarnice a zároveň mladé maminky dvou dětí, Lucie Sobelové.

Tahle milá, kreativní, zábavná a poučná aktivita vydrží dětem hodně dlouho, a tak se nemusíte bát, že byste je nedokázali efektivně zabavit. Přejeme vám, ať je panáček Paleček vaším věrným společníkem nejen v těchto zvláštních časech, které snad potrvají  co nejkratší dobu.

Štítky: tipy a triky
Zdroj: www.zneznama.cz

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock