Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Jak vybrat klimatizaci?

Jak vybrat klimatizaci?

V letních vedrech oceníte mírné klima vašeho domova. Kvalitní klimatizace dokáže váš domov nejen ochladit, ale také účinně odvlhčit, navíc můžete využít třeba i ovládání přes telefon nebo centrální jednotku chytré domácnosti.

Mobilní klimatizace dvakrát jinak

Pokud nechcete do klimatizace příliš investovat, nebo zkrátka nemáte prostor na venkovní díl, je jednodílná mobilní klimatizace ideální. Z podstaty konstrukce se hodí do menších prostor (cca 100 m3), jako kanceláře či byty, ve kterých ji můžete snadno přemisťovat.

Jediné, co budete muset řešit je vývod trubice oknem. Většina klimatizací obsahuje univerzální zástěny na okna, kterými protáhnete trubici ven přivřeným oknem, a zástěna přitom brání průchodu teplého vzduchu zpět do klimatizovaného prostoru. V případě této jednoduché klimatizace ovšem musíte počítat se sníženou účinností oproti ostatním jmenovaným typům.

Další možností mobilní klimatizace je dvoudílná invertorová jednotka, která vyjde finančně o něco hůře, avšak je efektivnější, než předchozí typ. Kombinuje v sobě mobilitu a snadné použití a větší účinnost díky druhému venkovnímu dílu, který lze uchytit na parapet, připevnit na fasádu či postavit na balkon. Spojovací trubice je podstatně užší, než vývod jednodílné mobilní klimatizace (cca 2 cm), takže ho jednoduše protáhnete třeba ventilačním otvorem okna. Dvoudílná mobilní klimatizace se hodí do větších prostor (cca 120 m3), například do rodinných domů, ve kterých chcete ochladit konkrétní místnost.

Oba tyto druhy klimatizace můžete také snadno ovládat telefonem, pomocí propojovací aplikace. Takové ovládání umožňují jen některé typy klimatizací, takže doporučujeme ověřit tuto informaci u výrobce.

Jak vybrat klimatizaci?

Kompaktní klimatizace bez venkovní jednotky

V případě, že nechcete vést vývody okny, pak je kompaktní klimatizace do pravé. Hodí se do místností okolo 80 m3, ve kterých ji instalujete na stěnu pomocí dvou otvorů, které fungují také jako vývod teplého vzduchu. Parapetní klimatizace navíc může sloužit také jako topidlo, a navíc vyjde na méně, než klasická stacionární jednotka. Jedná se o mezistupeň mobilní a klasické nástěnné klimatizace.

Dvoudílné nástěnné klimatizace

Pokud chcete plnohodnotnou klimatizaci do více místností v bytě či domě, nezbyde vám, než sáhnout po klasické invertorové jednotce. Tato varianta klimatizování prostoru je finančně nejnáročnější, instalování doporučujeme nechat na profesionálech, avšak účinnost těchto klimatizací je nejvyšší. V případě klimatizování více místností se využívá tzv. multisplitová jednotka. Samozřejmě je nutná také vnější jednotka, kterou lze připevnit na fasádu nebo postavit na balkon či mimo dům.

Jak vybrat klimatizaci?

Moderní klimatizace lze také napojit na chytrou domácnost a ovládat je jednoduše například přes tablet či mobil odkudkoliv.

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock