Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Jak si vybrat vysněnou sedačku?

Jak si vybrat vysněnou sedačku?

Podle čeho vybírat? Co si ujasnit předem? Přinášíme pár tipů, které by vám měly usnadnit výběr, abyste se v široké nabídce sedacích souprav neztratili..

Jak si vybrat svou vysněnou sedačku?

Nová sedačka? Vybírejte ji pečlivě! Relaxujete na ní, sledujete z ní televizi, usazujete na ní přátele a občas vám ji znárodní domácí zvířectvo?  Pak víte, že kvalitní sedačka je srdcem každého obýváku. Pokud ta vaše už dosluhuje nebo byste prostě rádi změnu, máme pro vás pár tipů, jak vybrat nový kousek.

Co si ujasnit předem

Sedací souprava nebývá malá investice, proto je dobré ji vybírat pečlivě a před koupí si zodpovědět alespoň tyto základní otázky: Kam ji chci umístit a jaký rozměr zvolím? Kolik lidí na ní bude odpočívat? Chci na sedačce spíše polehávat, nebo sedět a například pracovat? Jaký typ sedačky, materiál a provedení se mi líbí? Bude snadná její údržba? Vyhovuje mi spíše kůže, nebo látkový potah? Jaká cena je pro mě přijatelná? Budu na ní i spát?

Pokud jste si poctivě ujasnili, co chcete a co od svého nového kousku nábytku očekáváte, vydejte se „na lov“. A jedna důležitá rada k tomu: Nenakupujte přes internet, ale raději vybírejte osobně. Jedná se přece o pocitovou záležitost!

Pohovku a postel v jednom? Žádný problém!

Máte-li v bytě málo místa, obvykle se rozhodujete, zda si pořídit sedačku, či postel. Dilema je vyřešeno! Pořiďte si malou, pohodlnou moderní pohovku Arkas, která přes den poslouží k pohodlnému odpočinku a večer ji díky jednoduchému mechanismu změníte v plnohodnotné dvojlůžko s kvalitní matrací, která splní velmi náročné požadavky na zdravý spánek.

Jak si vybrat vysněnou sedačku?

Velká rodina ocení prostor a variabilitu

Pokud je vás doma víc a domácnost obývají i děti či domácí mazlíčci, bude se vám hodit prostornější pohovka, která snese i větší zátěž – což oceníte hlavně ve chvíli, kdy se na ní děti pustí do polštářové bitvy. Měkká polštářová sedací souprava Kery takové zadání splňuje dokonale. Skvělým tipem je hlavně v případě, že na sedačce především poleháváte – je totiž poměrně hluboká.

Pro návštěvy i pracanty

Sedací souprava Ikarus je díky svým vyšším opěrkám ideální, pokud máte doma často návštěvy nebo jste zvyklí na sedačce i pracovat – zkrátka, když na ní víc sedíte, než se povalujete. Vybrat si můžete ze dvou tuhostí sedákových polštářů a dvou hloubek sedu. Zatímco menší lidé ocení mělčí posezení, ti vyšší naopak hlubší variantu. Díky XXL dílu se navíc na pohovce návštěva i v pohodě vyspí.

Máte rádi luxus?

Toužíte po luxusní sedací soupravě, která na první pohled zaujme jedinečnými tvary, kvalitními materiály i špičkovým ručním zpracováním? Vaše představy splní pohovky Fénix nebo Hébé. Můžete je využít jako solitéry, které dodají šmrnc celé místnosti – a to prostorám menším i těm rozlehlejším.

Oba modely navíc umí vyřešit i poměrně častý rozpor, se kterým zákazníci přicházejí. Chtějí pohovku, u níž si budou moci pohodlně opřít hlavu, ale zároveň chtějí pohovku moderní, což dnes znamená především nízkou. Jak sedačky Fénix, tak Hébé mají polohovací systémy, díky kterým si můžete sklon i polohu opěradel a područek nastavit přesně tak, jak je vám pohodlné. Obzvlášť Fénix pak díky svému vyššímu opěráku patří mezi velmi komfortní modely.

Chcete-li originál, který zaujme na první pohled

Proč by pohovka nemohla být ústředním prvkem celého prostoru? Sofa Moara tuto roli zvládne s přehledem! Je to výjimečný designový kousek, který můžete postavit v podstatě kamkoli – je na něj totiž krásný pohled ze všech stran. Moara je navíc navržena ve vyšší i nižší variantě – pro NĚHO i pro NI. Není divu, že si návrhář Jan Čtvrtník mimo jiné i za tuto sedačku odnesl prestižní cenu Designér roku 2008.

Pomohli jsme vám ujasnit si základní otázky týkající se výběru pohovky? Načerpali jste inspiraci? Pak můžete s klidným srdcem vyrazit do obchodu a vyzkoušet si svůj vysněný kousek na vlastní kůži!

Štítky: sedací soupravy
Jak si vybrat vysněnou sedačku?
Jak si vybrat vysněnou sedačku?
Jak si vybrat vysněnou sedačku?
Jak si vybrat vysněnou sedačku?
Autorem Moary je uznávaný designér Jan Čtvrtník
Autorem Moary je uznávaný designér Jan Čtvrtník
Zdroj: archiv Polstrin

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock