Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Jak se staví sen – 7. díl

Jak se staví sen – 7. díl

Dnes vás čeká opravdu půvabná proměna. Designéři Kamila Douděrová a František Kobližka splní velký sen jedné talentované tanečnici a její mamince. Do života jim vtrhla nemoc a odnesla s sebou úspory i jeden dosud šťastný manželský svazek. Zůstal tu ale ještě mnohem silnější vztah maminky a dcery, které si za svůj boj určitě zaslouží nové a půvabné bydlení.

Nemoc jako zkouška

Malá Anička onemocněla už v šesti letech. Po zjištění nádoru na mandli musela podstoupit sérii chemoterapií. Svůj boj s těžkou nemocí ale nakonec vyhrála a zase se naplno začala věnovat tolik oblíbenému tanci. Nemoc si ale vybrala svou daň. Manželství rodičů nevydrželo a také finanční úspory vzaly za své. Jakmile se Anička uzdravila, rodiče se rozvedli – načež maminka Vlaďka zjistila, že byt, na kterém zůstala hypotéka, zkrátka sama finančně nezvládne. Nezbývalo tedy než byt prodat, splatit všechny dluhy a nastěhovat se do bytu obecního. Není v něm sice dostatek místa pro maminku Vlaďku, syna Josefa a malou tanečnici Aničku, ale hlavní je, že jsou všichni spolu a zdrávi. A nebo jim oblíbený pořad Jak se staví sen vykouzlí krásné a prostorné bydlení?

Bydlení na přání

V nájemním bytě sdílí domácnost maminka Vlaďka, malá Anička a na střídačku i Josef. K dispozici přitom mají kuchyň, obývací pokoj a ještě dva menší pokoje. Maminka většinou spí v pokoji u Aničky. Sama však na místo pro sebe příliš nehledí. Hlavně by si přála pěkný a velký pokoj pro Aničku. Co se týče budoucího bydlení, je jí i designérům hned jasné, že v prvé řadě bude zapotřebí změna dispozic.

Jak se staví sen – 7. díl

Zásadní změna dispozic

Designérské duo se tak rozhodlo, že mezi sebou prohodí stávající obývací pokoj a dětský pokojík. Tímto počinem se obývák chytře dostal hned vedle ložnice. Následně tak došlo i ke zbourání příčky mezi oběma místnostmi, čímž vznikl jeden otevřený prostor. Pak se ovšem ukázalo, že obě podlahy nejsou stejně vysoké, takže se jedna musela srovnat k výšce té druhé. Změna dispozic celé bydlení příjemně osvěžila.

Maminka, která dosud spávala u Aničky v pokojíčku, také jistě ocení rozkládací sedačku v nově vzniklém obývacím prostoru. Sama Anička si pak přála velké zrcadlo, před kterým by mohla tancovat. Designéři tak pro ni rovnou vykouzlili zrcadlovou stěnu s baletní tyčí, která jen podtrhuje celkově něžné bydlení.

Andělské bydlení

Tahle proměna se povedla na jedničku. Na první pohled zaujme svým něžným půvabem a andělskou nevinností. „Kombinace bílé, bleděmodré a dřeva prochází oběma pokoji, u Aničky byla pak doplněna ještě fialovou. Silueta andělů v obývacím pokoji je u Aničky pojata jako velký nástěnný akvarelový obraz baletky. Koncept nebe prochází z obývacího pokoje, kdy jsme na celou jednu stěnu použili fototapetu s motivem mraků. V pokojíčku bylo nebe připomenuté v podobě látkových nebes kolem postele. Byt je zrekonstruovaný, není třeba dalších větších úprav, do budoucna snad jen zútulnit malý pokoj pro syna,“ uzavírají celou proměnu designéři.

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock