Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Jak na domácí zahrádku v zimě

Jak na domácí zahrádku v zimě

Jedním z velmi populárních trendů v oblasti pěstování rostlin v bytě, v domě nebo na terase jsou hydroponické zahrádky, které jsou jak praktické tak designové.

Hydroponická zahrádka

Jedná se o speciálně upravené truhlíky, do kterých se místo hlíny dává speciální roztok s živinami. Není tedy potřeba použití žádné půdy a vyvarujete se tak přesazování a s ním spojeného úklidu a dalších prací. A ačkoliv se zdá, že tato metoda je novinka, opak je pravdou. Historie tohoto typu pěstování sahá až do 60. let 19. století, kdy se jí zabývali zejména němečtí botanikové. Od té doby tato metoda samozřejmě prošla několika inovacemi a zejména v zahraničí se těší velké oblibě. Metodou je totiž možné velmi úspěšně pěstovat jak okrasné rostliny, tak bylinky nebo domácí zeleninu. Díky speciálnímu roztoku se živinami jsou rostlinky mnohem odolnější proti chorobám a mnohem rychleji rostou a více plodí.

Pěstování bez starostí

Součástí hydroponické zahrádky vždy bývá i řízené osvětlení, které zajišťuje rostlinám dostatek světla a inteligentní zavlažovací systém, který pracuje buď na baterie, nebo na elektřinu a mimo zavlažování už dnes umí hlídat také míru minerálů a vitamínů v roztoku. Díky tomu tak přesně víme, co rostlinám chybí nebo naopak čeho je potřeba při pěstování ubrat. Ideální prostor na umístění hydroponické zahrádky je ne přímo na slunci a častém průvanu. Proto si ji můžete bez starostí umístit klidně na kuchyňskou linku. Budete tak mít čerstvé bylinky nebo zeleninu hned po ruce. Mezi další pozitiva těchto zahrádek pak určitě patří i fakt, že jsou vhodné do domácností s alergiky. Díky těmto zahrádkám pak můžete mít doma čerstvou zeleň po celý rok, a to s minimální námahou a starostí o ně.

Kde ji koupit? 

Výrobců hydroponických zahrádek je na trhu hned několik a je jen na vás, pro kterou se rozhodnete. Ať už budete vybírat podle velikosti, ceny nebo designu, investice do těchto zahrádek se vám rozhodně brzy vrátí. 

Štítky: bylinky tipy a triky

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock