Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Industriální interiér z Charkova: Surový beton a odkryté dráty

Interiérové studio Bondarenko Design navrhlo ohromující podkrovní byt v Charkově na Ukrajině. Odvážná rozhodnutí, přírodní materiály a základní barvy jsou hlavní charakteristikou projektu Čtyři textury. Správná organizace prostoru umožnila vizuálně zvětšit objem místnosti. Industriální styl je zjemněný dřevem a paletou neutrálních barev. Výsledek je famózní.

Interiérové studio Bondarenko Design navrhlo ohromující podkrovní byt v Charkově na Ukrajině. Odvážná rozhodnutí, přírodní materiály a základní barvy jsou hlavní charakteristikou projektu Čtyři textury. Správná organizace prostoru umožnila vizuálně zvětšit objem místnosti. Industriální styl je zjemněný dřevem a paletou neutrálních barev. Výsledek je famózní.

Při prvním setkání s klientem bylo jasné, že na architekty čeká velmi zajímavý a kreativní projekt. Majitel bytu pracuje ve stylové IT kanceláři a jeho vášní je cestování. Inspirovaly ho cesty po celém světě styl grunge, a to vše chtěl vnést do svého nového domova. Styl nazývaný grunge vznikl v osmdesátých letech v okolí Seattlu a byl hlavním označením pro otrhanou a drsňáckou módu za poslechu skupiny Nirvana, Pearl Jam, Mudhoney, The Melvins, Soundgarden, Alice in Chains, které byly odrazovým můstkem grunge stylu. V bydlení se grunge styl dá přirovnat k industriálnímu strohému bydlení s betonovými stropy a viditelnými kabely.

Přírodní materiály a 4 barvy

Při návrhu interiéru byly použity pouze přírodní materiály - cihla, beton, kov a dřevo a čtyři barvy - terakota, bílá, šedá a černá. Jediným problémem byla výška stropu, který má pouze 2,6 metru. Aby nedošlo k optickému zmenšení prostoru prostoru, zůstal strop holý. Zdobí ho surový beton s odkrytými kabely. To pomohlo udržet optickou výšku a také odpovídalo stylu vybavení, který si majitel zvolil.

Interiérové studio Bondarenko Design navrhlo ohromující podkrovní byt v Charkově na Ukrajině. Odvážná rozhodnutí, přírodní materiály a základní barvy jsou hlavní charakteristikou projektu Čtyři textury. Správná organizace prostoru umožnila vizuálně zvětšit objem místnosti. Industriální styl je zjemněný dřevem a paletou neutrálních barev. Výsledek je famózní.
Foto: Ivan Avdeenko photography

Dalším problémem byl nedostatek přirozeného světla. Byt je orientován na sever a sousední budova blokuje přirozené světlo. Okna vestavěného balkonu byla zvětšena na maximální možnou velikost a stěna, která je před okny byla otevřena tak, aby byly otvory přímo proti oknům a do obýváku se dostalo co nejvíce světla. Ve vzniklém prostoru před okny byl vytvořen pracovní kout. Široké dveře byly orámovány tmavými kovovými panely, které se staly druhým explicitním dekoračním prvkem.

Přečtěte si také

Rekonstrukce přízemního bytu pro mladou maminku

Nový přízemní byt se stal místem pro životní restart mladé maminky se dvěma dětmi. Zaujímá sice vcelku malou rozlohu, přesto v něm vyniknou čistě a minimalisticky zařízené místnosti, které jsou…

Místo digestoře kanál

Na žádost majitele bytu jsme okamžitě zamítli standardní kuchyňskou linku. Místo toho byla namontována závěsná lišta z ošuntělého a na dotek příjemného dřeva, které je obložené kovovou sítí. Kov se také objevil v rámu kuchyňského nábytku a stolu. Místo klasické digestoře byl namontován kovový ventilační kanál. Teplá barva surových zděných stěn působí proti neutrálnosti chladných kovových a bílých povrchů a přirozená struktura dřevěné podlahy pomáhá vytvářet příjemnější atmosféru. Zajímavé jsou také šatní skříně v kovové konstrukci vedle vchodu, elegantní interiér ložnice a jedinečný styl koupelny.

Interiérové studio Bondarenko Design navrhlo ohromující podkrovní byt v Charkově na Ukrajině. Odvážná rozhodnutí, přírodní materiály a základní barvy jsou hlavní charakteristikou projektu Čtyři textury. Správná organizace prostoru umožnila vizuálně zvětšit objem místnosti. Industriální styl je zjemněný dřevem a paletou neutrálních barev. Výsledek je famózní.
Foto: Ivan Avdeenko photography

Důraz na osvětlení

Ve vstupní části bytu u dveří je praktický botník, nad ním je kovová síťovina, která se opakuje v celém bytě, pro zavěšení ramínek s oblečením. Spodní část skříně slouží jako úložný prostor pro ukládání bot. V koupelně byl zachován styl celého bytu, barvy a materiály. Na žádost klienta byly do koupelny umístěny dvě umyvadla a důraz byl kladen také na správné osvětlení. Závěsná zařízení pro lampy byla umístěna tak, aby osvětlovala obličej ze dvou stran rovnoměrně bez zkreslení a stínů. Z ložnice se stal pokoj se dvěma lakonickými prvky - Rozšířená postel o čelo po celé délce pokoje a cihlová zeď. Nad hlavou postele je zabudováno dekorativní osvětlení: zdůrazňuje strukturu cihel a zvyšuje pocit vzdušnosti v ložnici.

I přes kovové a průmyslové prvky, odhalené kabely, surový beton a cihly má byt pěkné dřevěné parkety, útulnou texturu dřeva v pracovním koutku a v kuchyni, množství různých zdrojů světla, které přidávají na útulnosti. Povedlo se vytvořit místo, kam se majitel těší a rád vrací.

Foto: Ivan Avdeenko photography
Zdroj: www.bondarenkodesign.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější projekty

Oprava lidovky Žďárské vrchy

2kk Nusle

Kuchyně Prémium | White Gloss

RD Korytná

Realizace interiéru Kozí

Rekonstruovaný byt na Smíchově

Sledujte nás

Nejčtenější články

Místo chaty mají vagón

Dům ze staré stodoly

Byt ve venkovském stylu v panelovém domě

Krásný dům kombinující tradici s modernou

Neobyčejný dům zasazený do kopců Beskyd

Moderní dům pro děti

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock