Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Industriální design v severském stylu

Industriální design v severském stylu

Industriální interiér, jehož proměna se stala výzvou pro designéry z polského studia Shoko design, si na nic nehraje. Hrdě přiznává, z čeho je vyroben a slouží svému účelu. Nebojí se odvážných kombinací materiálů a tvarů, přičemž absolutně bez zábran koketuje se severským stylem.

Krása rozmanitosti v interiéru

Přitažlivost tohoto bydlení, ve kterém se potkávají studené tóny industriálního stylu s hřejivými tóny dřeva, tkví především v jeho rozmanitosti. Rozmanité materiály, nápadité tvary, přírodní barvy, živé květiny, originální doplňky, … To všechno je do interiéru zakomponováno s takovým citem, že před každým z návštěvníků rázem vyrůstá neskutečně živá džungle nabitá energií. Všechno tu má svůj jasný řád, a přece celek působí příjemně nahodile a chaoticky. Interiér ani zdaleka není statický či nudný. Ve vší své živelnosti tak navazuje na volnost přírody za velkou prosklenou plochou.

Bydlení s dotekem přírody

Sluneční paprsky procházejí do obytné zóny pomocí zajímavě řešených oken, které spolu s dalšími prvky upomínají na zálibu majitelů v industriálním stylu. Nejenže je tak bydlení neskutečně prostorné, ale také příjemně světlé. Tomu napomáhá i velká míra využitých přírodních materiálů, které celek prohřívají a zjemňují. Příroda je zde zastoupena i řadou pokojových rostlin porůznu rozmístěných napříč jednotlivými místnostmi. Právě díky nim a převaze přírodních prvků působí tenhle interiér natolik svěžím a útulným dojmem.

Industriální design v severském stylu

Symbióza industriálního a severského stylu

Kombinace dvou zdánlivě odlišných stylů dodává tomuto interiéru na osobitosti. Černá barva chladného kovu si perfektně rozumí s hřejivými tóny dřeva, přiznané trámy i cihlové zdi svádějí k pozornosti. Střídání materiálů, z nichž jsou vyrobeny židle u masivního dřevěného stolu, je svěží a hravé. To samé platí i pro ostatní vybavení tohoto interiéru, který si díky skromné paletě barev může dovolit mnohem více experimentů.

Originální bydlení

Při pohledu na interiér z tvůrčí dílny ateliéru Shoko design zaujme nejen důmyslná skládanka stylů, ale také jednotlivé kusy vybavení, které díky své originalitě vystupují do popředí. To platí především pro atypický konferenční stolek v obývací zóně, nápadité židle, dveře v kuchyni, rozmanitá svítidla, osobité obrazy či zajímavé textilie. Pozornost si jistě zaslouží i prakticky využitý prostor pod televizí nebo ten pod kuchyňským ostrůvkem. Jako celek pak jistě zaujme i dechberoucí koupelna s krásnou mozaikou nebo ložnice s luxusní postelí.

Ideální domov

Světlo, prostor, útulno a soulad s přírodou – to je to, co činí tento interiér natolik přitažlivým. S paletou přírodních barev a materiálů se tak podařilo vytvořit kouzelné bydlení, které přestože vzdává hold industriálnímu stylu, je ideální domovem plným slunce i pohodlí.

Zdroj: www.shokodesign.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock