Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Industriální byt v Barceloně

Industriální byt v Barceloně

Tento byt se nachází v na první pohled zchátralé kancelářské budově v Barceloně, ve Španělsku. Byl kompletně zrekonstruován designérskou společností Dröm Living a stal se příjemným místem k bydlení. Interiéru vévodí jednoduchý a čistý design s industriálními prvky.

Jednoduchý design ve staré kanceláři

Majitele místo dokonale uchvátilo. Stará budova, ve které byly dříve kanceláře, firmy a na první pohled jako by se zde zastavil čas, na majitele zapůsobila. Dojem průmyslových staveb vytváří cihlové zdi a kovové prvky. Na první pohled se majitelé do místa zamilovali a rozhodli se mu vtisknout novou tvář. Aby si místo zachovalo svou duši a zároveň umožňovalo kvalitní moderní bydlení, rozhodli se pro industriální modernu.

Aby místo nepůsobilo chladně, ale naopak zabydleně a příjemně, designéři využili přírodních doplňků z proutí a dřeva. V některých momentech a zákoutích působí až skandinávským dojmem. Svou čistotou a vzory, nebo jednoduchostí provedení.

Beton na stěnách

Byt je zajímavě rozčleněn. Kuchyně otevřeně přechází v jídelnu a obývací pokoj, ze kterého je možné vejít na malý dvorek. Na stěnách se opakuje šedá výmalba imitující syrový beton průmyslových staveb a střídá se s bílými nátěry. Podlaha je dřevěná a kontrastuje tak s chladnými barvami v celém prostoru. Společenská část bytu je od soukromí ložnice oddělena pouze zástěnou, bez dveří. Z jedné strany zástěny je ustaven jídelní stůl se čtyřmi židlemi, ze strany druhé se schovávají vestavené skříně.

Industriální byt v Barceloně

Hrubě opracované dřevěné plochy a černý kov

Jídelní stůl je vyroben z kovu a pracovní deska z masivního dřeva. Hrubě opracované dřevěné povrchy a černý kov je typický pro styl industry. Stůl osvětluje jednoduchá nástěnná lampa ve tvaru klasické edisonky. Barevnost a hravost zde přinášejí zelené rostliny v květináčích.

Na jídelní kout navazuje kuchyně. Ta je zde umístěna na skromném místě a tvoří jakousi dlouhou a úzkou místnost. Po obou stranách jsou skříňky vedoucí až ke stropu, takže je dostatek úložného prostoru zajištěn. Ikdyž není kuchyně velká, prostor pro přípravu pokrmů se zdá dostatečný. Na pracovní desky i obklady byl použitý bílý mramor. Podlaha je z praktického hlediska vyrobena z drobných kachliček a zvolena ve světlém odstínu.

Obývací pokoj se nejvíce blíží skandinávskému stylu bydlení. Vzorovaný kusový koberec s vysokým vlasem, šedivá pohovka, nebo konferenční stolek z betonu. Koutek zdobí jemné obrazy a osvětlení zajišťuje nastavitelná nástěnná lampa. Nechybí zde televize, nebo skromný krb.

Ložnice bytu je vytvořena v podobném stylu. Stěnu za čelem postele zdobí betonová stěrka. V ložnici si majitelé přáli televizi a přímý vchod do koupelny.

Industriální byt v Barceloně

Dvorek jako malá oáza klidu

K bytu náleží i kouzelný dvorek s cihlovou zdí a skvělým posezením. Za letních večerů si majitelé mohou užívat grilování s přáteli nebo si zde mohou vychutnat svou ranní kávu. Nemohou zde chybět rostlinky v květináči. K posezení slouží proutěná lavice a křesílka. V tak velkém a rušném městě, jako je Barcelona, jsou byty se soukromým dvorkem přímo požehnáním. Člověk tak může alespoň na chvíli uniknout od ruchu tam venku. 

Zdroj: romliving.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock