Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Industriální bydlení na pouhých 50 m2

Industriální bydlení na pouhých 50 m2

Jak spojit vášeň pro postindustriální historii města a jeho drsné klima, se skony pro minimalismus a moderní design? Odpověď na tuto otázku mají architekti z architektonického studia 3DPROJEKT, kteří se postarali o industriální byt nacházející se na pouhých 50 metrech čtverečních.

 

Tento apartmán bychom mohli označit jako "Single byt" nebo bydlení pro mladého single muže. Nachází se v centru Lodže a svému majiteli poskytuje nejen úžasný výhled na město, ale i místo, kde si může odpočinout po celém dni. Design interiéru se vytvářel s ohledem na zálibu majitele v postindustriální historii Lodže, ale nechybí zde ani náznak minimalismu ve spojení s moderními prvky.

Minimalistický, a přesto útulný byt

Dominantou interiéru je cihlová zeď, která vede podél celého bytu a je jakousi dokonalou kulisou pro další neobvyklé dekorace, jež v bytě najdeme. Architekti se při zařizování tohoto bytu zaměřili zejména na industriální styl bydlení, přičemž vše ladili v duchu minimalismu, kdy byt není zbytečně zahlcen nepotřebnými prvky. O příjemnou atmosféru se zde starají moderní a steampunk detaily.

„Chtěli jsme přenést atmosféru staré průmyslové Lodže do podoby současné architektury a spojit ji v jednoduché, elegantní a moderní bydlení. V apartmánu můžeme vidět hru kontrastů. Díla známých a respektovaných tvůrců se vyskytují v blízkosti děl zhotovených za pomoci místních řemeslníků. Nábytek z oceli a surového dřeva byl vystaven na pozadí minimalistického nábytku,“ říká architektka Izabela Markowska.

Industriální prvky najdeme všude

Ihned po překročení prahu bytu můžete vidět ručně vyrobenou, posuvnou polici z oceli a dubu, upevněnou na kovových kolejnicích, na níž visí designové hodiny. Naproti těmto policím je umístěno výrazné staré zrcadlo, které prostor opticky zvětšuje. Z chodby se dostaneme přímo do obývacího pokoje.

Industriální bydlení na pouhých 50 m2

Obývací pokoj i kuchyně jsou v podobném duchu

Nad pohovkou vyhotovenou na míru, ke které náleží i stylový konferenční stolek hnědé barvy, je umístěn obraz z rukou Wojciecha Brewky. Tento obraz znázorňuje průmyslové město. Industriální design je zde zdůrazněn pomocí originální lampy a křesla ve steampunk stylu. Tento pokoj je doplněn dlouhými bílými závěsy. Ačkoliv se obývací pokoj jako takový nese v duchu industriálu, kuchyně je moderní a minimalistická. Hru černé a bílé barvy zjemňuje hnědá barva v podobě nábytku a oranžové textilie na židlích. Nemluvě o tom, že zde najdeme barevný obraz dodávající atmosféru tomuto pokoji. Mimo jiné, oranžové prvky najdeme i v podobě dekorativních polštářů na pohovce v obývacím pokoji.

Ložnice má čalouněnou postel

Ložnici dominuje kombinace bílé a lahvově zelené barvy, která působí velmi elegantně. Čalouněná postel s rámem z patinového plechu přímo vybízí k oddechu po náročném dni. Ze stejného kovu v kombinaci se surovým dřevem byly vyrobeny taktéž minimalistické noční stolky. Neobvyklé lustry skvěle korespondují s tapetou použitou nad čelem postele, která dodává interiéru intimní charakter. Naproti posteli je další z mnoha obrazů, jež dodávají bytu charakter. Aby se industriální charakter bytu podpořil ještě více, bylo zde zachováno původní topení.

Koupelna se nese taktéž v industriálním duchu. Ručně vyráběné baterie, betonové doplňky, ale i výrazný kovový rám kolem zrcadla tvoří spolu s velkoformátovými obklady charakter tohoto místa. Interiér bytu představuje pozornost každému detailu. Od přesně zvoleného typu osvětlení po každou místnost - až po původní kovová topná tělesa v obývacím pokoji nebo ložnici, která dokonale zdůrazňují průmyslovou historii Lodže.

Zdroj: Izabela Markowska, ateliér 3DPROJEKT architektura

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock