Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

I na ploše 17,6 m² může vzniknout dokonalé bydlení

Mikrobyt od tchajwanského studia A Little Design poskytuje na 17,6 m² vše potřebné pro praktické i krásné bydlení.
Mikrobyt od tchajwanského studia A Little Design poskytuje na 17,6 m² vše potřebné pro praktické i krásné bydlení.

Originální způsob, jak naložit s malým prostorem, představuje rekonstrukce maličkého bytu z Tchajwanu. Pro mladého muže, který pracuje jako programátor, ho zrekonstruovalo Tchajwanské studio A Little Design

Tchajwanské studio A Little Design změnilo bývalý prostor skladu na malý byt s vestavným, prostorově úsporným nábytkem. Zachována byla původní rozloha prostoru, a to 17,6 m² s výškou stropu 3,4 metru. Velkým omezením využití prostoru v tomto mikrobytě je betonový trám, který prochází přes byt. Majitel často cestuje za prací a občas se na pár dní zdrží v zahraničí, když ho služební povinnosti zavedou do Taipei, tak raději upřednostní kratší dojíždění než prostorné bydlení.

Malý byt ve velkém stylu

Achitekt studia A Little Design proměnili prostory apartmánu tak, aby se tam nacházel prostor na běžné fungování, spaní, osobní hygienu a aby disponoval praktičtějšími rozměry. Koupelna a kuchyně změnily své umístění a chodba spolu s kuchyní byly spojeny tak, aby vytvořily otevřený prostor. Zařízení jako pračka, lednička a elektrický sporák jsou uspořádány podél dvou pevných stěn kuchyně. Vytvořili velkou pracovní plochu s policemi a skříněmi, které jsou namontované pod a nad pultem. Běžně používané kuchyňské vybavení je uloženo ve snadno dostupné vzdálenosti na pracovní desce, zatímco skříňky upevněné výše poskytují odkládací prostor pro nástroje, které jsou používány o něco méně často.

Architekti využili výšku stropů 3,4 metru a vestavěli vysoké úložné prostory i patrovou postel
Architekti využili výšku stropů 3,4 metru a vestavěli vysoké úložné prostory i patrovou postel

Přestože byla koupelna o něco zmenšená, nové umístění poskytuje lepší větrání a dostatek denní světla. Úzká nika poskytuje prostor pro poličky, zatímco posuvné zrcadlové dveře se starají o to, že je koupelna jasnější a prostornější.

Přečtěte si také

Malé bydlení pro dva muže a psa na 44 m2

V úchvatné historické budově v centru Tel Avivu se nachází byt, který byl navržen pro pár úspěšných mužů a jejich psa. Vzhledem ke své malé výměře je typickou ukázkou toho, že i skromnějšímu prostoru…

"V tomto bytě vše slouží k více než jednomu účelu. Například schody poskytují nejen přístup do prostor pro sladký spánek, ale zároveň zvyšují úložné prostory díky vysokým vestavěným skříňkám." Popsal Wang a pokračoval "Pohovka by mohla být použita jako samostatně lůžko pro hosty a vestavěné zásuvky současně plní funkci úložného prostoru navíc. Skládací stůl lze rozložit tak, aby sloužil jako pracovní resp. jídelní stůl.

Zóna pro spánek je umístěna na "mezipatře", pod kterým je umístěn stůl a zásuvka. V přízemí je šatní skříň umístěna tak, že plní funkci vstupní brány do bytu, zatímco prostor kolem pohovky s vestavěnou skříňkou na boty a stolem slouží na oblékání a práci.

Štítky: malý byt

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock