Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Glamour interiér s mechovou stěnou v kuchyni

Pravdou je, že eklektický interiér se pohybuje vždy tak trochu na hraně
Pravdou je, že eklektický interiér se pohybuje vždy tak trochu na hraně

Odvážné kombinace, mech, lesk, textura, drahé materiály - to jsou hlavní rysy okouzlujícího interiéru. Renovace zařízeného bytu se nesla v duchu glamour stylu, který umí prostornému bytu dodat na přitažlivost. Výchozím bodem byla mechová stěna, která udala směr netradičnímu interiéru.

Byt o rozloze 250 m2 prošel zásadní renovací do netradičního glamour stylu. Pokoje, na které se projekt vztahuje jsou: obývací pokoj s kuchyní, ložnice, pokoje pro tři syny a hala umístěná v prvním patře. Po mnoha konzultacích bylo rozhodnuto použít trochu odlišný styl, více používat barvy podle preferencí uživatelů, ale stále se odkazovat na černou barvu ve spojení se zelenou. Interiér byl již částečně vybaven a některé prvky upraveny být nemohly a muselo se s nimi pracovat tak, jak jsou. Například krb. Základem návrhu byl beton používaný na stěnách haly a částečně v ložnici. Z velké části je vidět také demoliční dřevo. V obývacím pokoji jako nástěnný obklad a jídelní stůl, v kuchyni na baru a v přepážce se snídaní, v předsíni s šatní skříní doplněnou osvětlenými čelními stěnami a grafikou vytištěnou na skle, stejně jako v ložnici ve formě nástěnného opláštění s neonovým nápisem „cdn“. Stěna ložnice je také vyzdobena fotografickou tapetou. Jde o zvětšenou fotografii z rodinného alba majitelů bytu. Nepochybně se díky ní interiér stal neuvěřitelně osobní záležitostí.

Místo wenge bílá

Zelená mechová zeď, která je v kuchyni, je velmi neobvyklá a ihned upoutá pozornost. Lze bezpečně říci, že se jedná o největší rozlišovací prvek této realizace. Zeď byla zvýrazněna nápadným neonovým efektem slovy „moje kuchyně, moje pravidla“. V souvislosti s mechem se zrodila myšlenka zavést do obytného prostoru limetkovou zeleň - odtud barva sedačky a židlí. Základním problémem se ukázaly barvy vnitřního dřeva. Všechny dveře a nábytek byly původně vyráběny v dýze wenge, ale designér důrazně navrhl změnu této barvy, na které se majitelé původně neshodli. Nakonec však byly všechny dveře a nábytek pořízeny v bílé barvě a čela zásuvek na kuchyňském ostrůvku byla zvolena černá. Jediné prvky, které zůstaly nezměněny, jsou opláštění krbu, schodiště a podlahových dlaždic, které budou nakonec pokryty bílou pryskyřicí.

Mechové stěny a obrazy z mumifikovaného mechu jsou výjimečný interiérový prvek
Mechové stěny a obrazy z mumifikovaného mechu jsou výjimečný interiérový prvek
Foto: Jacek Dobrogowski

Mechová stěna oživí interiér

Mechová stěna je zdravá a krásná dekorace, která v interiéru plní i funkce (oproti průmyslovým výrobkům umí mechová stěna pohltit až dvojnásobném množství hluku). Jde o klasickou stěnu, která je obložena speciálním mechem. Ten je upravován přímo pro účely použití v interiéru. Jde o běžný mech, který pochází z ekologicky ošetřovaných lesů a je následně mumifikován. Vlhkost v mechu obsažená se nahradí ekologickým konzervantem, aby si mech udržel svůj vzhled a dokonce i vůni. Jednodušší bývá pořízení mechový desek nebo hotových obrazů, které si snadno v interiéru instalujete sami. Aby se mechu dobře dařilo, je nutné zajistit, aby byla vlhkost nad 50 % a teplota se pohybovala okolo 5-30 °C. Pokud by v místnosti vlhkost klesla, začne mech ztrácet barvu. Jakmile vlhkost opět stoupne, mech získá svou původní barvu. Je tedy velmi snadné poznat, když mechové stěně něco nevyhovuje a je čas přejít k řešení problémů. Pokud má podmínky ideální, je naprosto nenáročný a vydrží 5 až 10 let.

Přečtěte si také

Kouzelný byt se světle zelenou kuchyní

Perlou třípokojového bytu v Krasnogorsku se stala kuchyně v osvěžující světle zelené barvě. Nejenže tak podporuje chuť k jídlu, ale potěší i oči. Zkrášlená venkovskými motivy, překrásnou mozaikou i…

Chytrá domácnost

Díky rekonstrukci bylo rozhodnuto o zlepšení elektrického ovládání domácnosti. Jednalo se o mírně nákladnou investici spojenou s konstrukčními změnami, ale jak se ukázalo, jedná se v současné době o velmi užitečnou funkci, díky které můžete například ovládat světelné scény celého bytu. Vytvořením chytré domácnosti je možné pomocí mobilního telefonu ovládat kromě světel i termostat, elektroinstalaci, alarm nebo zámky u dveří. Jde o zvýšení komfortu, ale také šetření energií.

Proběhla dlouhá diskuse o vývoji prázdného prostoru v hale, který měl být v původním plánovaném návrhu další místnosti. Nové návrhy přicházely z obou stran. Ale nakonec byl odsouhlasen návrh na umístění volně stojící krychle, která z jedné strany funguje jako posezení a z druhé strany jde o úložné prostory v podobě skříní. Čela osvětlená LED pásy s lesní grafikou zesilují efekt prostoru, což rozhodně působí zajímavým dojmem v jinak nevýrazném a minimalistickém prostoru bílé a šedé. Zvolený glamour styl dokonale okouzlí leskem, třpytem a extravagancí. Pokud se rozhodnete bydlet trochu netradičně, glamour styl vás nezklame.  

Foto: Jacek Dobrogowski
Zdroj: www.dagarstudio.pl

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock