Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

FOR DECOR & HOME

Styl, který doprovázel celou výstavu.
Styl, který doprovázel celou výstavu.

Letošní trojici veletrhů, týkající se všeho, co souvisí se stavbou a interiérem, zahájil For decor & home. Tísnící se ve dvou pavilonech letňanského výstaviště nabídl ukázku nových trendů v bytových doplňcích a dekoracích.

Styl, který vévodil byl shabby chic, barva bílá. Všudypřítomné polštářky a cedule s nadpisy láska, domov a smích, připomínaly to, na co v dnešní hektické době nesmíme zapomenout. Mnohem děsivějším faktem je, že si to občas doopravdy musíme připomenout.

 I přes to, že se většina vystavovatelů chlubila vánočními ozdobami, které pak najdeme v supermarketech a květinářstvích, našla jsem pár velice zajímavých věcí.

Obalová designérka a výtvarnice Radka Křivánková měla nádhernou expozici na téma, jak použít a zpracovat odpad, dřív, než se ho navždy zbavíme.  Měla spoust výborných nápadů, od balení dárků až po rámečky na fotografie. A nezapře svou osobnost a kouzlo. Není divu, že má tolik úspěchu za sebou. Zajisté stojí za to podívat se na její stránky anebo navštívit jeden z jejích workshopů nebo si s ní jen tak popovídat.

Z neustálého ruchu na stánku vystavovatele Zdekor bylo patrné, že babičkovské textilní dekorace, připomínající teplo domova, slaví úspěch. Kostkované utěrky a volánkové zástěry poutaly pozornost nejednoho návštěvníka.  Mě se tam líbily látky opřené o staré dveře.

Krásnou expozici měla firma Skatula, výrobce dárkových krabiček z kartonu. Nejen, že svými výrobky navodila vánoční atmosféru, ale i připomněla spojitost s přírodou. Na zemi stála krásná kartonová ovečka.

Pro mě, tentokrát, třešničkou na dortu byly andělé. Ne ty komerční, co se vyrábí v milionech kusů někde v Číně, ale ty vyrobené ručně a s láskou. Paní Alena Fedorová vystavovala nádherné vlastnoručně vyrobené kousky. A mají příběh. Když si pořídíte anděla zdraví, tak nesmíte zapomenout na tři P: pohladit, poprosit a poděkovat……..

 

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock