Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Farma po rekonstrukci

Farma po rekonstrukci

Původní stará farma, která byla několik let na prodej, dostala po celkové rekonstrukci moderní venkovský vzhled. V interiéru se snoubí betonová stěrka s krásou dřeva a úplnými výhledy do okolí.

Sen spojit každodenní vysoké pracovní tempo s klidem a přírodou, vedl architekty Kira Snowman a Uffe Topsøe-Jensen ke koupi staré farmy, kterou by mohli zrenovovat od nuly. Výsledkem je udržitelný domov ve kterém žijí se svými dětmi, otevřeli si v něm vlastní pracovní showroom a užívají si klidu života v přírodě. Renovace byla mezi konečnými třemi kandidáty, kteří vyhráli cenu za rekonstrukci 2018.

S láskou k přírodě

Farma ležela na velmi dobrém místě, obklopeném přírodou, přitom je pouze hodinu jízdy od Kodaně. Počáteční myšlenkou byl život v přírodě a vším co nabízí a rekonstruovat v souladu s duchem místa. Bydlení ve staré stodole umožnilo majitelům pracovat s krásným výhledem na krajinu a absolutní blízkostí vnitřního a venkovního prostředí za použití velkých oken. Ty zajišťují úžasný dostatek denního světla a výhledů do zahrady a pole.

Dostatek denního světla a umístění oken bylo hlavní výzvou při přestavbě budovy i části, která nebyla původně určena pro bydlení. Farma původně měla malá rozbitá železná okna, která byla nahrazena velkými, jednoduchými skleněnými okny, aby poskytovaly nejlepší podmínky pro získání úplného výhledu na pole. V podkroví jsou instalovány akustické panely do dřevěných příček z neošetřeného borového dřeva pro udržení stabilní atmosféry. Při rekonstrukci byly použity materiály, které se obvykle ve starých stodolách používají. To se vztahuje mimo jiné i na omítky, vlnitou střechu, viditelné krokve a betonové podlahy.

Farma po rekonstrukci

S otočným krbem bez kouře

Velké množství vybavení je z blešího trhu. Třeba teakový příborník. Jedinou skutečnou investicí do vybavení nového domu je otočný krb Gyro Focus, takže si oheň můžete vždy užít odkudkoli. Dalším plusem je, že neprodukuje kouř do místnosti a zároveň umožňuje poslouchat praskání ohně.

Velký obývací pokoj je situován na sever. Schodiště vede do kanceláře a do hobby místnosti, zatímco chodba na konci má vchod do ložnice s rodičovskou koupelnou a dveře, které vedou do showroomu, do garáže a do salónku. Světlík na konci chodby poskytuje přirozené denní světlo pro schodiště. Před kuchyňskými dveřmi mají volný pohyb slepice a kuřata, žijící ve volném výběhu a denně poskytují rodině čerstvá bio vejce. Nádvoří je chráněnné zástavbou a nabízí naprosté soukromí.

Práce z domova

Domov majitelů je zároveň předváděcím domem pro jejich klienty. V showroomu sice najdou předváděcí vzorky, ale je úplně něco jiného předvést jim je v praxi. Díky času, který byl investován do hledání původních řešení, lokálních dodavatelů a řemeslníků, si manželé vytvořili tradiční domov spojený s moderním životem rodiny na venkově.

Zdroj: www.monomal.dk

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock