Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Fantastický mezonet odráží vkus majitele

Fantastický mezonet odráží vkus majitele

Prostor s netradičně řešenou dispozicí – prostorný, vzdušný, tvárný a světlý; takto nějak bychom mohli charakterizovat mezonet. Mezonety jsou byty, které se nachází těsně pod střechou a tvoří tak klasický byt, k němuž přibývá i další, vyvýšené, patro, které se rozkládá nad částí původního bytu. Díky tomu mohou majitelé bydlet v „patře a půl“. Proto není divu, že se architektka Andrea Jašková rozhodla, že bude se svojí rodinou v jenom takovém bydlet.

Jednou z největších výhod mezonetových bytů je bezesporu krásný výhled. A není divu, protože mezonety najdeme vždy až těsně pod střechou. Jeden takový mezonet nedaleko Stromovky a Letné si koupila i Andrea Jašková, která díky svému povolání znala všechny výhody i nevýhody mezonetového bydlení. Tento byt o velikosti 97 metrů čtverečních si manželé pronajali jako novou adaptací půdního prostoru. Úpravy zde nebyly nijak zásadní. Položená parketová podlaha, kuchyňská linka i koupelna byly hotovy. Jinak byl ale byt prázdný, což Andree naskytlo příležitost projevit svoji kreativitu naplno.

Kombinace designu a sériové výroby

Dominantními prvky celého bytu jsou trámy krovu, převýšení jednotlivých místností a šikminy, se kterými lze velmi dobře pracovat. Architektka pracovala se třemi základními myšlenkami (design – standart – originál), a skloubila tak levnější – sériově vyráběný nábytek s designovými i klasickými kousky. Součástí interiéru je i autorský, na míru vyrobený nábytek, například: jídelní stůl, kuchyňský ostrůvek, zrcadla v ložnici, dětská postýlka, ad.).

Fantastický mezonet odráží vkus majitele

Barevný byt

Celý interiér se nese v neutrálních tónech – přírodní odstíny dřeva s bílou výmalbou a černými prvky jsou doplněny jasnějšími barvami, pro každou místnost jinými. Dětský pokoj se nese v tónech žluté, vstupní chodba je červená, obývací pokoj zdobí uklidňující zelená a ložnici velí modrá barva. Černou barvu najdeme i na schodišti, kde tvoří dramatičtější prvek. Tato barva zde zároveň uklidňuje a sjednocuje celý interiér.

Mezonet s pracovnou

Celý mezonet lze rozdělit na dvě části. A to na denní prostor, který je tvořen kuchyní, jídelnou, dětským pokojem, obývacím pokojem a koupelnou pro hosty. V patře se pak nachází koupelna a ložnice majitelů. Kolem ložnice se vine galerie, která zde slouží jako pracovna obou manželů. Jako náhradu za pracovní plochu zde umístili úzký závěsný pult (o šířce 50 cm) po celé délce galerie. Díky svému umístění v patře se tak nestane, že by se jejich malé dítě pohybovalo kolem, když jeden z rodičů potřebuje pracovat.

Zdroj: www.andreajaskova.cz

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock