Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Místo, odkud se vám nebude chtít vrátit

Jezero patří mezi ta největší v Chile.
Jezero patří mezi ta největší v Chile.

Jestli máte už dost civilizace, tohle je ideální způsob, jak si vyčistit hlavu a přijít a jiné myšleny. Architekti, kteří se rozhodli postavit dům na pobřeží jezera Todos los Santos jej umístili do příkrého srázu uprostřed lesů. A jedinou přístupovou cestou do domu je právě vodní hladina. Na co ještě čekáte?

Dovolenou snů můžete strávit v jezerní oblasti na samotném jihu Chile, blízko hranic s Argentinou. Uprostřed lesů se nachází luxusní dům, který si pronajmete, na jak dlouho chcete a pak už se jen kocháte zdejší přírodou. Hned ráno vás vzbudí zpěv stovek druhů vzácných ptáků, posnídáte na rozlehlé terase, můžete se jít projet na loďce nebo zkusit chytit rybu gigantických rozměrů, protože těch je jezero plné. V okolí najdete ještě činné sopky a hluboké lesy. Vpravit do této divočiny moderní dům, nebylo nic snadného ale pořádný oříšek. Půda je zde kamenitá a ornice sahá do hloubky maximálně 1,5 metru a pak už narazíte na neústupnou skálu. Aby byl zásah do přírody co nejmenší, vytvořili projektanti plán ocelových podpěr, které zabudovali do svahu. Na tuto kovovou konstrukci pak umístili podlahy z borovicového dřeva, které bylo speciálně naimpregnované, aby odolalo zdejšímu vlhkému podnebí.

Luxus za pár korun

Interiér je uspořádaný tak, že v centrálním prostoru domu najdete moderní kuchyň s jídelnou a obývací pokoj. Úzkou chodbou se pak dostane do ostatních přilehlých ložnic a koupelen. Veškerý nábytek v interiéru je vyrobený ze zbytků stavebního materiálu - dřeva a kovu. Stěny uvnitř jsou dřevěné a ponechané bez úpravy v surovém stavu. Vytvářejí tak příjemnou atmosféru typickou pro zdejší region. Celý dům je energeticky šetrný a úsporný. Většina oken je orientovaná směrem na jih k jezeru, takže se můžete těšit z úžasných pohledů na vodní plochu. Přes rozlehlou terasu se pak přímo k jezeru dostanete po dřevěném schodišti. U malého přístavního mola na vás pak čeká člun, který vás odveze zpět do civilizace. Otázkou ale zůstává: bude se vám vůbec chtít?

Terasa je částečně zastřešená.
Terasa je částečně zastřešená.
Interiér je vybavený v jednoduchém stylu.
Interiér je vybavený v jednoduchém stylu.
Kuchyň je plně vybavená.
Kuchyň je plně vybavená.
Na terase je také stůl, kde se pohodlně najíte.
Na terase je také stůl, kde se pohodlně najíte.
Do domu se jen tak nedostanete.
Do domu se jen tak nedostanete.
Strmý sráz pokračuje také za domem..
Strmý sráz pokračuje také za domem..
Dům je ztracený v zeleném porostu.
Dům je ztracený v zeleném porostu.
Zdroj: www.designmag.net

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock