Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Eklektický interiér v Londýně

Eklektický interiér v Londýně

Tento interiér je jako stvořený pro všechny kreativní duše. V duchu odvážného eklektického stylu kombinuje zdánlivě různorodé prvky a vytváří tak energické prostředí, kterému nechybí nespoutanost ani elegance.

Eklektický styl se zde projevuje v plné síle. S citem i odvahou sobě vlastní vedle sebe staví prvky, které by se mohly zdát zcela neslučitelné. Pohrává si s barvami, materiály i tvary, a vytváří tak mozaiku svébytného uměleckého díla. Právě důraz na umění je z interiéru patrný. Svědčí o tom například naprosto luxusní obývací pokoj, jehož ústředním bodem je velkolepě pojatá knihovna vystavující staré i nové hřbety knih. Nechybí tu historizující nábytek doplněný o sochu a další umělecké předměty.

O teplo v místnosti zařízené s láskou k umění se stará krb situovaný naproti komfortní sedací soupravě. Nad tou je zavěšen velký obraz, který po stranách a vůbec napříč celým interiérem doplňuje řada dalších různorodých obrazů a obrázků. Díky tomu působí toto bydlení spíše jako menší soukromá galerie.

Přečtěte si také

Dokonalá proměna domu z katalogu

Úkol zněl jasně. Lze dům postavený na základě projektu z katalogu proměnit v moderní a překvapivé bydlení? Ideálně v originálním a eklektickém stylu? Katalogový dům Emil, díky své funkčnosti a…

Elegantní interiér v eklektickém stylu

Elegance je v interiéru patrná na každém kroku. S jemností sobě vlastní doprovází osobitý eklektický styl a dává o sobě vědět například v podobě honosných křišťálových lustrů, historizujícího nábytku, zdobených stropů, designových svícnů a váz, půvabných zrcadel či sametově jemných materiálů. Tento interiér je tak místnost po místnosti ukázkou dokonalé symbiózy nejen elegance a eklektismu, ale řady dalších stylů. Převládá zde vybavení s nádechem starých časů, ale najdou se tu i kousky ryze moderní, které už splynuly se svým postarším okolím. K těmto prvkům patří například svěže zelené závěsné křeslo, konferenční stolek, stojací lampa či židle v jídelní části. Kuchyňská linka pak zcela vybočuje z historizujícího rázu interiéru. Je ryze moderní, funkční a praktická.

Eklektický interiér v Londýně

Barvy a písmena v interiéru

Co se týče barev, každý pokoj má svébytnou barevnou kompozici. Pouze v prostoru kuchyně a jídelny je zřejmá mnohem okázalejší invence. Na neutrálním pozadí bílé, šedé a hnědé barvy se tu střídají žluté, oranžové, zelené i modré akcenty. Právě oranžová barva se projasní, jakmile se rozzáří velký nápis love nad jídelním stolem. Láska je vůbec tématem této místnosti, což je patrné z dalšího nápisu na parapetu či z obrazu znázorňujícího srdce pod nástěnnými hodinami. Stěnu v obývacím pokoji zase zdobí vše vypovídající nápis Elvis.

Možná se zdá, že se tento interiér v eklektickém stylu pohybuje už tak trochu na hraně. Na první pohled snad působí trochu chaoticky, barvami a doplňky také zrovna nešetří. Právě to z něj však dělá prostředí jako stvořené pro umělecké duše, které milují experimenty a nesnáší nudu. Interiér tak plně odráží osobnost a životní styl svých majitelů. Vystavuje na odiv jejich záliby, suvenýry, oblíbené obrazy i knihy. Fandí lásce a obdivuje Presleyho. Tento domov je zkrátka výstřelkem designu, jemuž však nechybí autentičnost.

Zdroj: www.uniquehomestays.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock