Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Eklektické bydlení plné barev a vzorů

Eklektické bydlení plné barev a vzorů

Dnes společně nahlédneme do eklektického bydlení, které na první pohled upoutá působivou směsí energických barev a vzorů. Ačkoliv se tento odvážný interiér nachází ve Varšavě, vnesla do něj bytová designérka i sladký dotek Madridu.

Polské bydlení s nádechem Španělska

Autorkou tohoto živelného interiéru je polská bytová designérka Anna Koszela. Vytvořila ho pro španělského klienta, který si chtěl do svého nového bydliště přinést i trochu rodného Madridu. Španělský temperament se tak v tomto bytě opravdu nezapře.

V prostoru o rozloze 2 135 čtverečních metrů tak vzniklo eklektické bydlení důmyslně otevřené do prostoru a rozčleněné na jednotlivé sektory jen pomocí diskrétních stěn. Prostor zajímavě člení také strategické uspořádání podlahových prken. Podlaha má vůbec výrazný vliv na charakter interiéru. Prkna z kvalitního dřeva v příjemném odstínu jsou seskládaná tradičně do stromku, ale docela v novém a moderním pojetí.

Hra s prostorem, materiály i barvami

Působivý je především velkoryse prodloužený obývací pokoj, který je umně propojen s kuchyní. Kuchyňská linka získala moderní ráz a odvážně se zde prezentuje její červená kuchyňská baterie, ale také měděný závěs a ocelový radiátor.

Další prostor sestává z ložnice, dvou menších pokojů a dvou koupelen. Až na poklidnou ložnici a chodbu je v celém interiéru kladen důraz na výrazný kontrast barev i motivů. To platí obzvláště v obývacím pokoji, který je opravdovým výstřelkem bytové designérky. designérky. Kobaltově modrá pohovka, sytě žluté židle a dřevěná podlaha, to vše vytváří působivý kontrast, který pokoji dodává silně sofistikovaný výraz. Tento dramatický tón však lze najít ve všech místnostech a pokud se o něj nepostarají barvy a vzory, tak je to naopak osobitost tvarů.

Dramatičnost a umělecký ráz celého interiéru podtrhuje i abstraktní malba zavěšená v obývacím pokoji. Skvostným a odvážným bytovým doplňkem je pak sytě žlutá lampa v podobě dámského torza.

Eklektické bydlení plné barev a vzorů

Práce se světlem

Anna Koszela si v interiéru dobře pohrála i se světlem a účinně tak rozdělila denní aktivní a večerní odpočinkové zóny. Ložnice tak spočívá jakoby na pomezí. Je jen zlehka oddělena od ostatních prostor tak, aby z nich do ní stále mohlo proudit trochu denního světla. Se světlem pak designérka umně pracuje i díky chytrému kontrastnímu motivu na stěnách.

Také koupelna a toaleta pokračuje ve výrazném kontrastu barev, tentokrát v černé a bílé. Na podlaze se zde také opakuje motiv ze stěn ložnice, který je zde zase trochu pozměněn. Opět však zdárně navozuje dramatický vzhled místnosti. Koupelna je mimo jiné vybavena praktickými posuvnými dveřmi a krášlí ji také pozoruhodná grafika od polské umělkyně Marie Widelak, která zobrazuje energetickou mapu lidského těla. Punc luxusu a dramatičnosti je znát i z originální vestavěné skříně na chodbě s netradičními zafrézovanými kruhovými úchyty ve zlaté barvě.

Dokonalá směs dvou kultur

Velký důraz na detail v interiéru, ale také hojné využití bílé, černé, šedé a měděné barvy odkazuje na východoevropský smysl pro estetiku. Tapety s geometrickými vzory, zářivě žluté prvky, barevné keramické podlahy a odvážné abstraktní dílo v obývacím pokoji zase prezentuje dynamickou a velmi živelnou tvář španělské kultury.

Jak je tedy patrné, podařilo se zde spojit dvě na první pohled těžko slučitelné kultury a vytvořit tak luxusní bydlení plné odvážných barev a vzorů.

Zdroj: annakoszela.pl

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock