Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Důmyslně řešený malý byt ve skandinávském stylu

Důmyslně řešený malý byt ve skandinávském stylu

I v malém prostoru si můžete zařídit dokonalou hygge atmosféru, s minimem nábytku a doplňků. Příkladem důmyslného řešení může být tento byt o rozloze 49m², který je řešen efektně a vkusně.

I malý byt jde zařídit tak, aby se v něm majitelé cítili příjemně a těžili i z jeho míusů. Prvním krokem ja toho docílit je, uvědomit si, co malému bytu zbytečně škodí. V tomto případě šlo o změnu uzavřených pravoúhlých místností. Hlavní byla práce s denním světlem, aby přirozeně zaplnilo byt a opticky ho zvětšilo.

Důležité přenechte odborníkům

Pokud si nevíte rady, jak postupovat při zařizování a rekonstrukci bytu, je dobré se obrátit na odborníky. Majitelé malého bytu se obrátili na návrháře, aby jim jasně definované cíle. V první řadě to byl požadavek na živý byt. Takový, který se bude během dne rozvíjet jako květina. Aby byl po většinu dne co nejvíc zalitý denním světlem. Přáli si užívat si slunečních paprsků a propracovaného skandinávského stylu s dotekem moderny. Skloubení funkčnosti a estetiky a jejich snadné udržby.

Zpočátku bylo rozložení bytu na několik uzavřených pravoúhlých místností. Aby se naplnil prostor přirozeným světlem a byl více vzdušný, došlo k odstranění zdí a zrušení balkonu, aby se mohl obývací pokoj rozšířit. Kuchyň je oddělena od obývacího pokoje skleněnou přepážkou ve tvaru písmene „P“ - nezatěžuje interiér, ale zároveň vytváří jemnou hranici mezi místnostmi. Stěna za televizorem je obložena parketovou deskou. Vzhledem k tomu, že tón dřeva je velmi blízký barvě stěn v jídelně, není kontrast příliš zřejmý a místnost se opticky zvětší. Cílené byly vybrány teplé a měkké odstíny, které malý prostor nenechají vmáčknout do sebe. K oživení interiéru byly zvoleny barvy mintové, červené a fialové barvy.

Důmyslně řešený malý byt ve skandinávském stylu

Zaměřte se na světlo

Návrháři pracovali s osvětlením tak, aby každá zóna měla svůj vlastní světelný scénář s odlišnou funkčností a atmosférou: na večeři v jídelně, pro pohodlné vaření, pro sledování televize, čtení knihy v posteli. Například lampy v kouřově šedých odstínech nad stolem vrhají měkké a tlumené světlo, zatímco reflektory nad kuchyňskou linkou osvětlují varnou plochu jasně.Veškerý nábytek a police byly navrženy ateliérem a vyrobeny na zakázku. Výzdoba, zejména od skandinávských výrobců, vytváří jednečnou hygge atmosféru, kterou obyvatelé severních zemí tak oceňují. Nejneobvyklejším kusem nábytku je možná kreativní podnos Ibride, který vytvořili designéři Benoît Convers a Rachel Convers, které visí v obývacím pokoji.

Zdroj: www.v-vitkovskaya.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock