Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Dům ve Vilniusu

Dům ve Vilniusu

V jednoduchosti je krása. Pro interiér, který si dnes ukážeme to platí dvojnásob. Jeho majitelé dali přednost čistému modernímu designu, který se jen tak neokouká. Tento nadčasově pojatý interiér, je příkladem toho, že i ryze praktické bydlení může být krásné i přesto, že není zahlceno obrazy, doplňky a velkou spoustou věcí.

Dům, o kterém je řeč, se nachází v hlavním městě Litvy, Vilniusu. Návrh interiéru vzešel od mladé nadané designérky Rūta Bajevaitė. Samotná realizace byla uskutečněna v roce 2017.

Zemité barvy a beton

Interiéru domu vévodí zemité a neutrální barvy. Často se zde opakuje betonová stěrka, bílá výmalba, tmavé dřevo, nebo temně zelená až brčálová zelená. Díky velkorysému prostoru prostor nepůsobí stísněně, i přes použití tmavších odstínů barev. Vysoké stropy tomu jen napomáhají.

Centrální částí bydlení je kuchyně s jídelním stolem a obývací pokoj. Obě funkční zóny, stravovací a odpočivná, jsou odděleny zástěnou z vertikálně uložených prken. Vytváří tak útulnější dojem celého prostoru, tvoří zajímavý dynamický prvek a formuje ideální místo pro televizní stolek s reprosoustavou.

Vertikální dělení

Svislé dělení je použito také k oddělení prostoru od komunikační zóny schodiště. Místo si u něj našly i zelené rostliny, oživující místnost. Přesně na pomezí obývacího pokoje a kuchyně je umístěn krb. Okna jsou zahalena do dlouhých závěsů a záclon až na zem. Látky v interiéru dělají vždycky hodně, i přesto, že se jedná o zdánlivě nedůležitý detail. Designéři o tom ví své.

Dům ve Vilniusu

V celém interiéru se opakuje tmavá dřevěná podlaha a stejný dezén se opakuje také u kuchyňské linky. V kontrastu se dřevem jsou horní skříňky zářivě bílé, stejně jako kuchyňský ostrůvek.

Prakticky, pro snazší úklid

V patře domu se nachází ložnice majitelů a koupelna. Už jednou zmíněna betonová stěrka byla použita i zde. Současně je důmyslně vytvořena police za čelem postele, výklenkem ve zdi. Z praktického hlediska jsou noční stolky zavěšeny na zdi a umožňují tak jednodušší úklid. Příjemně působí i zešikmení střechy. Poslední místností je zde koupelna, snad nejhřejivější místností ze všech. Teplé odstíny hnědé a béžové jsou použity v celé místnosti.

V tomto interiéru je pokud možno vše uschováno. A má to své praktické výhody. Nespornou výhodou je snadnější utírání prachu. Neulpívá na zbytečných dekoracích a maličkostech. Obzvlášť ve městě, kde bývá prašnost často opravdu velký problém.  

Štítky: moderní interiér
Zdroj: dizainoinkilas.wordpress.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock