Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Dům s bazénem na pláži

Rodinný dům sloužící k relaxaci s názvem Peconic house, zastoupený studiem Mapos, se nachází v americkém Hampton Bays. Tato oblast je hrdá na svoji minulost. Jedinečná a úchvatná krajina přitahovala umělce do této části Long Islandu během celého minulého století. A díla, jež zde vytvořili, odráží důležitou fázi výtvarného umění a architektury. Stejně tak výjimečný jako zdejší krajina, je výjimečný i dům, na který se dnes podíváme.

Rodinný dům sloužící k relaxaci s názvem Peconic house, zastoupený studiem Mapos, se nachází v americkém Hampton Bays. Tato oblast je hrdá na svoji minulost. Jedinečná a úchvatná krajina přitahovala umělce do této části Long Islandu během celého minulého století. A díla, jež zde vytvořili, odráží důležitou fázi výtvarného umění a architektury. Stejně tak výjimečný jako zdejší krajina, je výjimečný i dům, na který se dnes podíváme.

Dům, kde je zachována krajina

Majitelé, kteří si pozemek zakoupili, byli naprosto fascinování zdejší krajinou a stromy. Myšlenka na zachování kreativního a ekologického dědictví Hamptonu se stala základem koncepce výstavby. Rozhodlo se, že by budova měla splývat mezi bujnou vegetací. Peconic house se rozkládá na ploše 372 metrů čtverečních, dále na terase o výměře 186 metrů čtverečních. Rezidence s jedinečným výhledem na záliv je úhledně vpasována do okolního terénu. Střecha je osázena místními travinami, jež maskují lidský zásah při pohledu shora.

Použita byla široká škála materiálů

Terasa se spolu s bazénem rozprostírá směrem na západ. Celý komplex v sobě skrývá širokou paletu materiálů – jako je beton, nerezová ocel, dřevo a cedr tabebuia, které časem získá přirozenou patinu, a stane se tak přirozenou součástí krajiny. Pokud se budete chtít dostat do domu, musíte projít podél kamenné stěny vinoucí se lesem.

Obývací pokoj s panoramatickým zasklením otvírá pohled na širokou plochu zálivu. Interiér dotváří celkový estetický dojem z bytu za použití cedru a bílé dubové úpravy. Původní návrh řešení stírá hranice mezi domem a exteriérem. Upravená střecha přináší do okolní krajiny rostlinnou rozmanitost a její markýzy poskytují v ranních hodinách dostatek slunečního záření, oproti tomu v noci, přináší dostatek stínu.

Štítky:
Zdroj: studiomapos.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejlepší projekty

Vila na venkově

Dřevostavba Easy 48

byt Dělnická

Barevný interiér

Hravý a útulný domov

Skandinávií inspirovaný interiér

Sledujte nás

Nejčtenější články

Rekonstrukce stoletého rodinného domu se stodolou

Bývalý statek z roku 1850 po kompletní rekonstrukci

Opravila dům po prarodičích a zachránila tak desítky vzpomínek

Roubenka s moderní přístavbou a bio bazénem

Bydlení s nádechem skandinávie

Namísto dřevostavby bydlí ve zrekonstruované sýpce