Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Dům rozdělený betonovou zdí

Na kopci stojí moderní dům s výhledem na les, který vás nadchne. Díky úzké spolupráci s architekty a majiteli domu vznikl projekt zacílený na detail, špičkové materiály a zahradu, která velmi přirozeně splývá s domem a okolím. Konečné řešení je výsledkem velkého nasazení a úzké spolupráce mezi architekty a majiteli domu.

Na kopci stojí moderní dům s výhledem na les, který vás nadchne. Díky úzké spolupráci s architekty a majiteli domu vznikl projekt zacílený na detail, špičkové materiály a zahradu, která velmi přirozeně splývá s domem a okolím. Konečné řešení je výsledkem velkého nasazení a úzké spolupráce mezi architekty a majiteli domu.

Dům vypadá, jako poskládaný z kvádrů, které se navzájem prolínají a kontrastují díky různým barvám omítky a textur. Kompozičně je dům rozdělen na dvě části pomocí zdí z dekorativních betonových desek. Pergola, vybrané materiály jako sklo, dřevo a bílá fasáda dodávají domu útulný charakter.

Okna různých tvarů a velikostí přímo vybízí k vychutnání si výhledů a pohledů do pečlivě navržené zahrady a okolního lesa. Největší z oken má obdélníkový tvar a je dlouhé téměř 5 metrů. Hry se světlem byly navrženy napříč celým domem. Příkladem je třeba vstupní skleněná kostka, která propouští světlo do obývacího pokoje, nebo arkýřové okno v jedné z místností v prvním patře.

Na kopci stojí moderní dům s výhledem na les, který vás nadchne. Díky úzké spolupráci s architekty a majiteli domu vznikl projekt zacílený na detail, špičkové materiály a zahradu, která velmi přirozeně splývá s domem a okolím. Konečné řešení je výsledkem velkého nasazení a úzké spolupráce mezi architekty a majiteli domu.
Foto: Hanna Dlugosz

Dům s výhledy

Víceúrovňové venkovní terasy umožní majitelům relaxovat s krásným výhledem do zahrady a lesa, který se mění i s místem, kde se rozhodnete odpočívat. Zahrada je využita na maximum a odpočine si v ní hlava i tělo. Kromě úžasných výhledů nabízí i relaxační koutek pod střechou, bazén s protiproudem, dřevěnou terasu v zadní části domu a žulovou terasu vepředu. Ta je umístěná na různých úrovních. Horizontální a vertikální pergoly vytvářejí intimní, rozmanité prostředí pro splynutí s přírodou.

Přečtěte si také

Rodinný dům nad prudkým terénem

Chladné a deštivé dny už se s námi pomalu, ale jistě loučí. Spolu se sílícími slunečními paprsky tak nastává čas výletů a víkendových toulek. Pokud při svých cestách vyrazíte do Žamberku, možná vašim…

Přírodní harmonie interiéru se zajímavými akcenty

Interiér je rozdělen na zóny, které jsou vyznačeny stěnou architektonického betonu, která hladce protéká tělem budovy z vnějšku dovnitř. První patro a přízemí domu je přirozeně rozděleno na dvě zóny. První z nich se skládá ze vstupní části, kanceláře, schodiště a SPA částí. Část druhá je srdcem domova - obývací pokoj s kuchyní a jídelnou, který tvoří základní společenský prostor. Působivé schodiště vedoucí do prvního patra je vyrobeno ze skla a černé oceli doplněné atmosférickým LED osvětlením. V prvním patře jsou dvě koupelny, dětské pokoje a pokoj pro hosty. Pozoruhodné jsou dekorativní tapety v ložnici majitelů, LED podhled i speciálně opracovaná podlaha.

V hale, která má dvě podlaží, je dekorativní křišťálový lustr a ve stejně prostorném salonku mezipatro, které slouží jako knihovna. V interiéru dominují přírodní a tlumené barvy odkazující na barvy země, betonu a dřeva. To je osvědčená kombinace, která je sázkou na jistotu. Mezi minimalistickým nábytkem našel místo i dekorativní krb a starožitný nábytek, kterého se majitelé nechtěli vzdát ze svého předchozího bydlení.  

Foto: Hanna Dlugosz
Zdroj: www.losiaksiwiak.pl

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější projekty

VILA JEVANY

LINHART´S APARTMENT

Jevany

Vrátili život bývalému statku

VILA TROJA

Šatna pro mladou rodinu

Sledujte nás

Nejčtenější články

Byt s kouzlem francouzského venkova

Moderní vila splývá s terénem

Do důchodu si pořídili nový dům

Dům ve tvaru písmene V pro pár v důchodu

Dům rozdělený betonovou zdí

Není metr jako metr

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock