Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Dům rozdělený betonovou zdí

Dům rozdělený betonovou zdí

Na kopci stojí moderní dům s výhledem na les, který vás nadchne. Díky úzké spolupráci s architekty a majiteli domu vznikl projekt zacílený na detail, špičkové materiály a zahradu, která velmi přirozeně splývá s domem a okolím. Konečné řešení je výsledkem velkého nasazení a úzké spolupráce mezi architekty a majiteli domu.

Dům vypadá, jako poskládaný z kvádrů, které se navzájem prolínají a kontrastují díky různým barvám omítky a textur. Kompozičně je dům rozdělen na dvě části pomocí zdí z dekorativních betonových desek. Pergola, vybrané materiály jako sklo, dřevo a bílá fasáda dodávají domu útulný charakter.

Okna různých tvarů a velikostí přímo vybízí k vychutnání si výhledů a pohledů do pečlivě navržené zahrady a okolního lesa. Největší z oken má obdélníkový tvar a je dlouhé téměř 5 metrů. Hry se světlem byly navrženy napříč celým domem. Příkladem je třeba vstupní skleněná kostka, která propouští světlo do obývacího pokoje, nebo arkýřové okno v jedné z místností v prvním patře.

Dům rozdělený betonovou zdí
Foto: Hanna Dlugosz

Dům s výhledy

Víceúrovňové venkovní terasy umožní majitelům relaxovat s krásným výhledem do zahrady a lesa, který se mění i s místem, kde se rozhodnete odpočívat. Zahrada je využita na maximum a odpočine si v ní hlava i tělo. Kromě úžasných výhledů nabízí i relaxační koutek pod střechou, bazén s protiproudem, dřevěnou terasu v zadní části domu a žulovou terasu vepředu. Ta je umístěná na různých úrovních. Horizontální a vertikální pergoly vytvářejí intimní, rozmanité prostředí pro splynutí s přírodou.

Přečtěte si také

Interiér jako krajina Špicberků

Letní výlety za polární kruh inspirovaly interiérového designéra Jacka Tryca k vytvoření bydlení, které dokonale odráží klid a povahu Špicberků, souostroví v Severním ledovém oceánu.

Přírodní harmonie interiéru se zajímavými akcenty

Interiér je rozdělen na zóny, které jsou vyznačeny stěnou architektonického betonu, která hladce protéká tělem budovy z vnějšku dovnitř. První patro a přízemí domu je přirozeně rozděleno na dvě zóny. První z nich se skládá ze vstupní části, kanceláře, schodiště a SPA částí. Část druhá je srdcem domova - obývací pokoj s kuchyní a jídelnou, který tvoří základní společenský prostor. Působivé schodiště vedoucí do prvního patra je vyrobeno ze skla a černé oceli doplněné atmosférickým LED osvětlením. V prvním patře jsou dvě koupelny, dětské pokoje a pokoj pro hosty. Pozoruhodné jsou dekorativní tapety v ložnici majitelů, LED podhled i speciálně opracovaná podlaha.

V hale, která má dvě podlaží, je dekorativní křišťálový lustr a ve stejně prostorném salonku mezipatro, které slouží jako knihovna. V interiéru dominují přírodní a tlumené barvy odkazující na barvy země, betonu a dřeva. To je osvědčená kombinace, která je sázkou na jistotu. Mezi minimalistickým nábytkem našel místo i dekorativní krb a starožitný nábytek, kterého se majitelé nechtěli vzdát ze svého předchozího bydlení.  

Foto: Hanna Dlugosz
Zdroj: www.losiaksiwiak.pl

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock