Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Dům pro pár spisovatelů a jejich kočky

Dům pro pár spisovatelů a jejich kočky

V poklidné brooklynské čtvrti Windsor Terrace v New Yorku vzniklo díky profesionálům ze studia BFDO Architects naprosto luxusní bydlení pro pár spisovatelů, kteří jsou milovníky knih a umění, ale také dvou roztomilých kočičích kamarádek. Jak se asi všem čtyřem bydlí v řadovém domku plném knih?

Barvy, luxus a vědění

Interiér řadového domku se díky nápaditým architektům uzpůsobil přání jeho nových vlastníků. Sálá z něj barevná hravost, cit pro detail, odvaha experimentovat i dát na odiv osobitý vkus. Srdcem samotného interiéru jsou přitom knihy a umění. Tak proč tyto skvosty skrývat za sklem nebo ve skříních? Právě otevřenost a vzdušnost, to jsou hlavní kvality řadového domku v Brooklynu, městě, kde se mimo jiné narodil například slavný spisovatel Joseph Heller.

Staré i nové časy

Zařízení domku jde ruku v ruce s moderní dobou, přesto v něm velkou roli hraje historický styl. Právě jemu interiér vděčí za neobyčejně přitažlivou duši. Z původního domu přitom architekti zachovali borovicové podlahy, starožitný kabinet v jídelně, zábradlí i kliky ke dveřím. Dotek starých časů je patrný také v případě půvabných lustrů, retro křesel či zrcadel. Dokonalým skvostem je volně stojící vana s historickými nožkami. Celek plný historických akcentů spoludotvářejí zajímavě řešené vchodové dveře, lavička na chodbě a všudypřítomné obrazy s krásnými rámy.

Dům pro pár spisovatelů a jejich kočky

Místo pro umění i kočičí hry

Cílem architektů bylo vytvořit krásné místo pro psaní, sebevzdělávání, nabírání inspirace a zasloužený odpočinek. Velký prostor tak dostaly knihy, obrazy a různé sošky, ani dvě kočičí kamarádky si ale vůbec nemusí stěžovat. Zatímco policový systém táhnoucí se přes celou stěnu obývacího pokoje až do jídelny slouží pro knihy a umělecké předměty, jeho horní část je uzpůsobena pohybu kočičích obyvatel. A jsou tu dokonce i kočičí dvířka a průlezy mezi patry domu. Kočky se tak docela nečekaně mohou zjevit i v ložnici.

Knihy, kam se podíváš

Jak už to u spisovatelů bývá, knihy je tu možné nalézt i v kuchyni, v jídelně, v pokoji pro hosty nebo v malé, ale zajímavě řešené domácí kanceláři. Perlou tohoto domu je však knihovna velkorysých rozměrů, která stylem perfektně ladí s ostatním vybavením obývacího pokoje. Některé z výklenků knihovny totiž mají zadní stěny v barvě cukrového melounu, a tak si perfektně rozumí se vzorovaným kobercem a růžovým sofa.

Dům pro pár spisovatelů a jejich kočky

S výhledem do zahrady

Zatímco jsou kočky královnami všech místností tohoto skvostně zařízeného řadového domku, do suterénu mají vstup zakázán. V jeho části se nachází menší tělocvična a pokoj pro hosty. Dá se odtud i vejít na zahradu. O pauzách mezi psaním na ni lze i shlížet z balkonu, který má zas o něco blíže k moderní době.

Vnitřek však působí jako vystřižený ze starých časů a všechno tu dýchá krásou, vyrovnaností a věděním.

Zdroj: www.barkerfreeman.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock