Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Dům pod zemí? Ano pojďte nakouknout!

Dům pod zemí? Ano pojďte nakouknout!

Dům postavený pod zemí, ale přesto luxusní? Ano, i to je možné. Pojďte se s námi podívat do této vily ve Švýcarsku, která je pravou ukázkou toho, jak vytvořit bydlení na úrovni bez toho, aby se muselo zasahovat do okolního prostředí. Jistě budete mile překvapeni, jak se tato realizace vydařila.

Na co se muselo při návrhu a realizaci myslet?

U návrhu i stavby této vily se dbalo hlavně na to, jak nenarušit okolní krajinu, která se považuje za cháněnou krajinnou oblast. Proto zde nestojí velký dům s výraznou fasádou, ale vila, která je postavena pod zemí a nemění vzhled svahu, ve kterém stojí. V tomto případě se integrita do okolní přírody povedla na výbornou. Kromě toho je vila i úsporná, co se týče nákladů na její vytápění. Je to díky jejím dobrým izolačním vlastnostem, které vznikly díky tomu, že je stavba podzemní. Přístup do vily je možný pouze přes sousední dřevěnou stodolu, kterou s vilou spojuje podzemní tunel procházející pohořím.

Moderní i klasická, taková vila je

Celá vila se dá považovat za dvojpodlažní stavbu, která při své rozloze více než 160 metrů čtverečních nabízí hodně prostoru i pro více lidí. K vile patří i velká půlkruhová terasa, která poskytuje dokonalý výhled na krajinu. Celý interiér sám o sobě je velká kombinace moderního nábytku se staršími kousky, které se v konečném výsledku skvěle doplňují. Jako materiál, který je na stěnách, byl zvolen pohledový beton, se kterým vypadají všechny stěny na první pohled nedodělaně, jako by na ně měla přijít další vrstva. Posezení zajišťuje prostorný jídelní stůl, který sahá přes celou místnost. V obývacím pokoji upoutá pozornost na černo vymalovaná stěna, kterou doplňují bílé detaily, které celkový dopad takto tmavé barvy utlumují. I když je ve vile použito tmavých barev, díky mnoha oknům není o světlo nouze, i přes to, že se zbytek vily nachází pod zemí.

Zdroj: villavals.ch

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock