Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Dům, kde se ocel mísí se zelení

Dům, kde se ocel mísí se zelení

Dům inspirovaný starými továrnami a zelení skandinávských lesů. Přesně tak vypadá obydlí známého fotografa Petera Krasilnikoffa, který vyslovil přání o spojení svého původního studia s nově postaveným domem. Toto luxusní obydlí v Kodani se rozkládá na úctyhodných 500 metrech čtverečních a má co nabídnout. To můžete ostatně posoudit i vy sami.

Dům stojící na lukrativním místě

Ačkoliv byla oblast Island Brygge díky lodnímu průmyslu v dřívějších dobách velmi rušná, po zásahu developerů se změnila v místo, kde si nechávají dům postavit hlavně ti, kteří hledají opravdu luxusní bydlení. V okolí jsou stylové městské lázně, síť cyklostezek, ale i plno parků, které umožňují rodinám s dětmi plnohodnotné trávení volného času. Přes všechnu modernizaci zde stále najdeme i několik starých továren, skladů a garáží - z nichž jedna tvoří základy pro tento dům.

Moderní a nenásilný vzhled domu

Pokud začneme od exteriéru budovy, musíme si všimnout, že i když jde o poměrně jednoduchou stavbu ve tvaru kvádru, díky obložení z brazilského dřeva, dům působí vzhledem k okolí nenásilně. Díky citlivému výběru materiálů se dalo vzniku vskutku unikátní stavbě, která splňuje všechny požadavky na bydlení, jenž se dá označovat za luxusní.

Dům, kde se ocel mísí se zelení
Foto: Peter Krasilnikoff

Dostatek světla díky atriu

Celý dům tvoří tři podlaží. Přízemí slouží jako společenská část pro setkávání s lidmi, první patro je místem pro ložnice a jako poslední je střecha s krásným výhledem do okolí. Majitel si přál zachovat několik původních prvků domu, mezi nimi například cihlovou stěnu z původní garáže. Vzhledem tomu bylo velmi složité, vnést do domu dostatek denního světla a zároveň do interiéru včlenit i dostatek zeleně připomínající skandinávské lesy. Architekti vše vyřešili tak, že do hlavní části domu zabudovali prosklené atrium, které domu dodá jak světlo, tak i již zmiňovanou zeleň. Vzhledem k tomu, že je atrium v centrální části domu, světlo dopadá do všech místností, které v přízemí najdeme.

Dům, kde se ocel mísí se zelení
Foto: Peter Krasilnikoff

Kontrastní kombinace materiálu

Při vstupu do domu narazíme na předsíň, která slouží jako menší šatna. Jednu ze zdí tvoří zachovaná cihlová stěna, která je zároveň součástí kuchyňského koutu. V kuchyni si můžeme všimnout velkých kontrastů, již vznikají převážně díky kombinaci betonu, žuly, ale i cihel. Jinak bílou koupelnu ozvláštňuje obklad, který najdeme na velkém umyvadle, ale i ve sprše. Díky tomuto jemnému detailu zničíme zdánlivý dojem sterilní místnosti. Obývací pokoj je oázou, která přímo vyzývá k odpočinku. Díky použití světlých barev s výrazně žlutým designovým křeslem působí celá místnost útulně.

První patro je opakem přízemí

Ačkoliv je přízemí velkou ukázkou chladu a kovu, celé první patro (které se nachází jen na části půdorysu z přízemí, což dává prostor k vyšším stropům) hraje teplými odstíny. Převažuje zde dubové dřevo, které lze považovat za primární materiál, jenž byl v prvním patře využit. Poslední částí domu je prostorná střešní zahrada, nabízející příjemné posezení mezi zelení.

Štítky: bydlení
Foto: Peter Krasilnikoff
Zdroj: peterkrasilnikoff.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock