Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Dům jako oáza v Randall Street

Dům jako oáza v Randall Street

Randall Street se nachází na západním pobřeží USA, v San Franciscu. V jednom z nejkrásnějších a turisty nejvyhledávanějších měst se nachází i moderně zařízený dům, který dnes společně navštívíme. Obklopený městskou zástavbou přece jen nabízí kousek oázy pro potěchu duše.

Oáza ve městě

Proměny domu v Randall Street se chopili architekti ze studia Yamar Design. Na přání klientů se zde pokusili vytvořit otevřené a vzdušné bydlení plné světla, které by připomínalo oázu ve městě. Díky smyslu pro funkčnost i fantazii se však architektům povedlo ještě mnohem více. A vzniklo tak minimalistické bydlení, které se nebojí odvážných vzorů, barev a jejich kombinací.

Úchvatná terasa s romantickými prvky

Dům v Randall Street je opravdovou oázou uprostřed šedé zástavby, a to především díky absolutně úchvatné terase, která je oslavou dřeva, rostlin, slunce i nočního osvětlení. Při posezení na této terase obklopené přírodou a z každé strany kryté před zraky sousedů dřevěnou zábranou by vás snad ani nenapadlo, že bydlíte v jinak rušném San Franciscu. Venkovní světla, hořící krb a rostliny svobodomyslně rozeseté kolem přinášejí na terasu opravdu okouzlující romantickou atmosféru. Celkové sepětí s přírodou, vzdušnost a propojenost celého prostoru směle zvýrazňují i velká francouzská okna v průčelí domu.

Dům jako oáza v Randall Street

Nápadité i strohé prvky v interiéru

Architekti se v interiéru snažili o jistou vyváženost. V jednotlivých místnostech použité odvážnější prvky tak zklidňují čisté linie nábytku a střídmost doplňků. Chodbě propojující pokoje tak vévodí bílá barva, dřevité tóny a sklo – minimalistický trend pak dotváří obraz vyvedený ve stejném duchu. Také obě koupelny představují jednoduchý styl s dotekem luxusu. V jedné z nich převažuje bílá barva kontrastující s dlaždicemi v jemně tyrkysové. Mají podobu pláství medu a tento zajímavý motiv se v menších obměnách opakuje i v kuchyni a v dětském pokoji. V kuchyni, dětském, ale i obývacím pokoji popustili architekti uzdu své fantazie mnohem více. Kuchyň je opravdovým designovým výstřelkem nejen díky již zmíněné mozaice z medových pláství, ale i spolu s vestavěnými poličkami, originálními závěsnými lampami i elegantními barovými židlemi. Převládá zde sice pro kuchyň typická bílá barva, ale o to více mohou vyniknout další přítomné barvy a materiály.

Dům jako oáza v Randall Street

Moderní dům plný geometrických vzorů

Medové plástve a obecně geometrické vzory dodávají osobitost i dětskému a obývacímu pokoji. V dětském pokoji laděném do bílé, modré a šedé barvy nechybí dotek světlého dřeva a hravost architektů se tu stupňuje na maximum. Pozadu nezůstává ani obývací pokoj se sytě modrou pohovkou a konferenčním stolkem, kterému opět geometrie není cizí.

Krása i funkčnost v jednom

Po celém domě se tak důmyslně rozebíhá snaha architektů vsadit na originální vybavení, které bude funkční a přitom na sebe ihned strhne pozornost. Té si však přece jen nejvíce uzurpuje překrásná a přitom soukromí střežící terasa, bez které by tahle městská oáza nikdy nedostála svému jménu.

Zdroj: yamamardesign.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock