Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Dřevěný srub ve venkovském stylu

Dřevěný srub ve venkovském stylu

Na úpatí Slezských Beskyd si rodina postavila dům vonící dřevem. Interiér ve venkovském stylu krásně ladí s okolní krajinou a poskytuje milovníkům hor to pravé zázemí.

V naší duši je něco hluboce zakořeněné a když se sejdeme u krbu, abychom si v něm zapálili oheň, najednou máte pcoit, že to je přesně ta atmosféra o které jste snili. Navíc, když je krb umístěný přímo uprostřed místnosti. Možná je to i v samotném teple dřevěného domu, ze kterého příjemná atmosférá přímo sála. Je to díky jeho jednoduchosti a přirozeností, po které všichni toužíme. A když máte odvahu jednat, proměníte své sny v realitu.

Dům jako splněný sen​​

Manželský pár Kasia a Tadeusz jsou velkými milovníky hor, pracují v turistické společnosti a jejich koníčkem je horolezectví. Přáli si vlastní dům, kde by se snadno dostali na sjezdovky, ale byli stále blízko své rodiny a přátel. Několik let dům s pomocí rodiny a místních řemeslníků opravovali. Nedaleko mají jejich příbuzní své domy. Vztahy v rodině jsou dobré, proto neváhali přiložit ruku k dílu. Základy postavil Piter, náš soused, dům postavili horaři z Białky a terasu vytvořil Kasiin otec. Kamenné schody jsou zase dílem Tadeuszova otce, kterého laskavě nazývají Papa. Papa je iniciátorem stavby a Kasiini rodiče pomohli s krbem a kachlovou kuchyní. Kachle si sami navrhli a na některých je i pamětní věnování. Ručně malované dlaždice vypálil rodinný přítel, pan Hirek. Tímto způsobem majitelé postavili celý dům, blízko hranic s Českou republikou a Slovenskem.

Dřevěný srub ve venkovském stylu

Z terasy obývák

Dům je na svahu a základová část musela být podepřena pilíři, stejně jako později dostavěná terasa. Ta se v letním období stává obývacím pokojem. Okna na terase jsou z vnější strany opatřena okenicemi a chrání dům před horkem a fungují i jako zabezpečení, když není nikdo doma. Dům je uspořádán ve třech úrovních: přízemí, první patro a podkroví. Obytná část je ve skutečnosti nahoře, kde je přistavěná terasa u domu. Z terasy je nádherný výhled do okolní krajiny a pohodlí na terase zajišťuje i blízkost kuchyně. Ve středu obývacího pokoje, umístěného v prvním patře, jsou kamna. Kasia se postarala o jejich design, jako absolventka výtvarných umění věděla, na jaké umělce se obrátit, aby malované dlaždice vypadaly přesně podle jejího návrhu. Výjimečné na kamnech je jejich multifunkčnost. Vypadají jako jeden kus, ale ve skutečnosti je jich několik: v kuchyni je to sporák s kamny na dřevo a směrem do obývacího pokoje je krb. Veškeré teplo je poté distribuováno v peci domu a vede do podkroví. V zimě teplo krásně vyzařuje do celého prostoru.

Nad pracovním stolem v kuchyni je ručně vyrobené svítidlo. Jde o čajovou konvici s vyříznutým dnem. Když máte celý interiér ve dřevu, bílá hodně vynikne, proto byla použita na pečlivě vybrané kusy nábytku. K oživení slouží doplňky v modré, tyrkysové a zelené. Sousedé jsou daleko a není třeba kompikovat si interiér záclonami. A v případě domu s krásným výhledem to platí dvojnásob. Čím volnější jsou okna, tím je vnitřní místnost světlejší a jasnější. Interiér sází na atmosféru. Nábytek s patinou, spousta denního světla a teplost dřeva. Vše doplněno o drobnosti z cest, ke kterým mají majitelé vztah. Egyptský lustr, koše, závěsy kolem vany charakterizují osobitý styl Kasii a Tadeusze.

Zdroj: www.fb.com/kawanakotarzu

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock