Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Vysněný domek na kolečkách s vlastní pecí na pizzu

Vysněný domek na kolečkách s vlastní pecí na pizzu

Minidomek na kolečkách Roberta a Rebeky z americké Floridy dávali manželé postupně dohromady dva roky o volných víkendech. S jeho stavbou si dávali na čas, aby nepominuli žádný detail, a ve výsledku je dům přišel na zhruba 288 tisíc korun. Nejenže se jim do obydlí vešlo vše potřebné k životu, ale navíc získali i vlastní pec na jejich oblíbenou pizzu.

Jednoduchost a funkčnost na prvním místě

Floridský domek je názorným příkladem toho, že ani minimální obytný prostor nemusí znamenat nedostatek komfortu plnohodnotného bydlení. Stylem provedení i dispozicí připomíná toto obydlí „The Gypsy Mermaid“ neboli „Cikánská mořská panna“, jak bývá familiárně nazýváno, domky od americké společnosti New Frontier Tiny Homes. Umělecky smýšlející manželé Robert (57 let, umělec) a Rebeka (53, interiérová návrhářka) brali při budování jejich vysněného bydlení ohled především na jeho jednoduchost, účelnost a nízké provozní náklady. S budováním vysněného domu nespěchali a dávali si záležet, aby každá jednotlivost fungovala v celku tak, jak má. Každý kout a sebemenší prostor je využit co nejefektivněji, aby splňoval požadavky náročného bydlení na minimální ploše. Zvenčí působí stavba jakýmsi „patinovým“ dojmem zejména díky obložení z různých druhů vlnitého plechu v kombinaci s členitými okny a dřevěnými prkny. Domek je na obou stranách vybaven bezpečnostními sklopnými dveřmi, po jejichž otevření vznikne navíc terasa, kdy horní díl tvoří stříšku. Díky tomu mají manželé zajištěné adekvátní větrání a jako bonus navíc i více prostoru právě díky ploše terasy.

Vysněný domek na kolečkách s vlastní pecí na pizzu

Veškeré vybavení šité na míru

Vzhledem ke specifickým rozměrům a vnitřní dispozici pojízdné stavby muselo být veškeré vybavení vyráběno na míru a přizpůsobeno omezenému prostoru. I přesto, nebo právě proto překvapí toto luxusního miniobydlí klenutým stropem ozdobeným trámy či vyřezávaným patrem na spaní s rozložitou manželskou postelí, z něhož se po dřevěném schodišti ukrývajícím v sobě v podobě různorodých šuplíků s originálními úchytkami poměrně velký úložný prostor schází do hlavního obytného prostoru. V domku nechybí ani výhled hned z několika oken rozličných tvarů, barev i rozměrů.

Na návštěvě - umělci vítáni

Ještě před vstupem do domu uvítá návštěvníka hned vedle prosklených vchodových dveří cedulka s francouzským nápisem „Entree des artistes“ ("Vstup umělců"). Když vejdeme dovnitř, nalevo od dveří zaujme naši pozornost vyklenutá domácí pec na pizzu, která zakončuje jídelní část, respektive kuchyňskou linku. V ní nechybí lednička, sporák, hluboký mramorový dřez i pračka. Navíc je ze žlutého okna nad linkou krásný výhled do kraje, takže se hospodyňka může kochat okolní krajinou. Jídelní část uzavírá v zadní části stavby malý jídelní stůl s vyřezávanými motivy se dvěma lavicemi s úložným prostorem a členitým oknem. Nad stolem visí na trámu zavěšený romantický lustr se svíčkami. Přímo naproti na opačném konci domku se nachází oddělená koupelna s toaletou, nad níž je opět umístěn nezbytný úložný prostor - patro zdobené vyřezávanými motivy. V koupelničce pod rozměrným oknem zaujme návštěvníka skleněné umyvadlo na mramorovém podstavci s retro kohoutky. Nad hlavní obývací částí tvořenou sedačkou s kožešinou je na duhovém laně zavěšený další romantický lustr s žárovkami. Z obytného prostoru se po schodech s úložnými šuplíky vystoupá po dřevěném schodišti do spací části, do ložnice s rozlehlou manželskou postelí. 

Jako bonus finanční svoboda a volný čas

Pro oba manžele je zásadní, že díky jejich vysněnému domovu získali svobodu od placení hypotéky a více volného času, který ušetří vzhledem k tomu, jak nenáročný je jejich domov na údržbu a úklid.

Zdroj: www.tinyhouseswoon.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock