Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Domácí pečené müsli

Müsli s čerstvým ovocem a jogurtem je dokonalou a vyváženou snídaní.
Müsli s čerstvým ovocem a jogurtem je dokonalou a vyváženou snídaní.

Domácí müsli má jedno kouzlo – dáte si do něj přesně to, co máte rádi. Navíc to naše je zapékané, voňavé a tak akorát sladké. A nebojte se – sladká chuť neznamená velké množství bílého cukru. Toho tam nenajdete ani gram. Nechte se zlákat a vyzkoušejte náš recept. Věřte, že toto müsli vás nadchne!

Každý z nás ví, jak zdravé jsou ořechy, že mají ty „správné“ tuky, hořčík, vápník, atd. Přidejte k nim zdravé ovesné vločky, zdravý med, zdravý javorový sirup… a máte skvělý základ pro snídani, která vás připraví do nového dne. V dnešní uspěchané době není nic jednoduššího, než si ráno do misky nasypat müsli, které má všechny potřebné sacharidy a další živiny. Doplňte snídani bílým jogurtem s bílkovinami a ovocem s vitamíny, a máte komplexní snídani, která vás „nakopne“.

Ingredience

500 g ovesných vloček

250 g ořechů a semínek (záleží na vás, co máte rádi, pro inspiraci – oříšky vlašské, lískové, pekanové, makadamové, para, pistácie, mandle, plátky kokosu, semínka slunečnicové, lněné, dýňové, chia, sušené ovoce)

na marinádu:

špetka soli

lžíce vanilkového extraktu

lžička mleté skořice

130 g javorového sirupu

130 g medu

120 g tuku (můžete zkombinovat máslo s olejem)

Postup

1. Předehřejte si troubu na 165°C a vyložte si dva velké plechy pečícím papírem. Ve velké míse smíchejte suché ingredience. Ořechy nasekané, nebo na jemné plátky - jak máte rádi.

2. Všechny ingredience na marinádu si dejte do menšího hrnce a zahřejte. Nemusí přímo vařit, jde jen o to propojit všechny složky dohromady, rozpustit máslo a vytvořit krém, který udělá vločky křupavé, sladké, aromatické a velmi chutné.

3. Marinádu přidejte k suché směsi, promíchejte, rozdělte na dva plechy a rovnoměrně rozprostřete. Není třeba vločky jakkoli umačkávat, nechte je hezky načechrané, budou tak propečenější a tedy křupavější.

4. Pečte do zlata přibližně 20-25 minut, v půlce pečení je lehce promíchejte. Nelekejte se, že jsou už zlaté a stále jakoby měkké a sypké. Po vychladnutí se stanou křupavými. Poslepují se na velké kusy, které už si nalámete tak, jak je máte rádi.

Doporučujeme podávat s bílým jogurtem a nakrájeným čerstvým ovocem.

Štítky: recepty
Křupavé müsli chutná úžasně.
Křupavé müsli chutná úžasně.
Fantazii se meze nekladou, je možné ho jíst na tisíc způsobů.
Fantazii se meze nekladou, je možné ho jíst na tisíc způsobů.
Zdroj: foto: halfbakedharvest.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock