Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Díky domácí infrasauně budete méně nemocní

Díky domácí infrasauně budete méně nemocní

Nejen v nynějších časech chřipkové epidemie je třeba účinně předcházet nemocím a posilovat imunitu. Příjemné s užitečným lze přitom spojit v infrasauně, kterou můžete navštívit jak ve wellness centru, tak přímo u vás doma. Pravidelné saunování má totiž velmi pozitivní účinky na lidské tělo i psychiku.

Blahodárný vliv pravidelného saunování

Návštěva sauny je pohlazením po těle i duši obzvláště v chladném zimním období. Pravidelné saunování dokáže příjemně zahřát, ale má i celou řadu dalších pozitivních účinků na lidský organismus. Pokud se i vy rozhodnete pro tento ozdravný způsob relaxace, zlepšíte si zároveň krevní oběh, zvýšíte tvorbu obranných látek, zpevníte si pokožku, posílíte kardiovaskulární systém a ještě odbouráte z těla nečistoty. Tím ale pozitiva saunování zdaleka nekončí. Pobyt v sauně totiž navíc napomáhá k uvolnění dýchacích cest, a tak je skvělou volbou nejen pro astmatiky. Saunování rovněž ulevuje od bolesti svalů a kloubů, zlepšuje pleť, působí proti bolestem hlavy a pomáhá také při hubnutí. Návštěva sauny rovněž mírní projevy celulitidy a napomáhá při léčbě řady kožních chorob. Saunování má však vliv i na psychický stav člověka. Dokáže zmírnit pocit stresu a agresivity. Je zkrátka ideálním řešením, jak dát odpočinout tělu i duši v teple a pohodlí. Večerní saunování navíc napomáhá k lepšímu usínání. Všechny tyto zdraví prospěšné účinky však fungují pouze tehdy, když se rozhodnete pro pravidelné saunování. Celoroční návštěva sauny alespoň jednou do týdne umožní, aby si tělo vytvořilo dostatek obranných látek. A tím pádem se také postaralo o to, abyste byli v průběhu roku co nejméně nemocní.

Domácí infrasauna s řadou výhod

Pravidelné saunování si samozřejmě můžete dopřát v některém z wellness center. Pokud si však chcete užít relaxaci za méně peněz a kdykoliv právě budete chtít, jako ideální možnost se jeví saunování přímo ve vašem bytě. Nejlepším typem sauny do bytu je přitom elektřinou napájená infrasauna. K dostání je v řadě rozměrů, a tak se jistě najde i taková, která se vejde právě do vašeho bytu. Nejenže se tak budete moci saunovat, když se vám zrovna zachce, ale budete si moci užívat i ničím nerušený pocit soukromí. Infrausaunu, jejíž další výhodou je vcelku jednoduchá montáž a obsluha, můžete umístit do koupelny, ložnice, suterénu nebo do zimní zahrady. Obzvláště posledně zmíněný prostor pomůže pomocí rostlin a výhledů do přírody dotvořit doslova hřejivou oázu klidu. A je jen na vás, zda si zvolíte infrasaunu pro jednu až dvě osoby, anebo nějakou z velkorysejších rodinných variant. Infrasauna přitom na rozdíl od finských saun nevypouští během saunování do okolí páru a ani je nezahřívá. K provozu infrasauny přitom stačí jediná elektrická zásuvka. Jako majitelé infrasauny navíc jistě oceníte také finanční nenáročnost saunování. Za každý saunovací cyklus totiž zaplatíte jen pár korun. Služba, kterou vám taková domácí infrasauna poskytne, je pak určitě k nezaplacení.

Díky domácí infrasauně budete méně nemocní

Infrasauna v bytě

Pořizovací cenu infrasauny vedle velikosti do jisté míry ovlivňuje také míra jejího komfortního zařízení. Součástí domácí infrasauny se tak často stává podlahové topení, bluetooth připojení, mp3 přehrávač či rádio. Tyto doplňky pomáhají ke zdokonalení relaxační atmosféry v infrasauně šité svému majiteli přímo na míru. Podle typu a počtu ohřívačů si lze přitom vybrat z několika druhů infrasaun. Ty se podle typů zářivek dělí na infračervené, karbonové a keramické. Infračervené zářivky se vyznačují tím, že ihned zahřívají až na teplotu 500°C. Jejich vyzařované červené světlo má přitom na lidský organismus velice ozdravný vliv. Na 170°C se zahřívají karbonové zářivky, které jdou v rámci cyklu na plný výkon přibližně 15 minut. Za ochrannou mříží jsou zase umístěné keramické zářiče, jež dosahují teploty 300°C. Jeden cyklus saunování by přitom měl trvat 15-40 minut při teplotě 40-60°C. Saunovací cyklus je možné zkrátit předčasným vypnutím žárovek a připravit se tak na aklimatizaci s okolním prostředím.

Pravidla saunování

Bez dodržování pravidel ztrácí saunování na účinnosti. Do sauny tak zásadně vstupujte osprchovaní a důkladně osušení. Zahalte se do suchého ručníku, na který se pak v sauně položíte. S sebou si můžete vzít i jeden ručník pod nohy a další na utírání. Rozhodně zapomeňte na plavky. Nahota je totiž pro správnou účinnost saunování velice důležitá. Oblečení totiž zabraňuje pokožce volně dýchat, a tak nemůže dojít k odpařování škodlivých látek z těla. Před saunou si odložte také všechny šperky, které by se uvnitř mohly nepříjemně rozpálit. Při procesu saunování je pak velice důležitá správná technika dýchání. Vzhledem k tomu, že horký vzduch vysušuje nosní sliznici, zapojujte především ústa. Při saunování je také třeba vnímat své tělo. Pokud vás začne bolet hlava nebo se dostaví jiná nevolnost, pobyt v sauně ukončete. Nejprve ze sebe smyjte pot pod studenou sprchou a pak se naložte do ochlazovacího bazénku. Potom si odpočiňte v relaxační zóně a doplňte chybějící tekutiny.

Pokud budete poslouchat své tělo a dodržovat pravidla saunování, jistě si po náročném dni užijete zasloužený relax mrazivému počasí navzdory. S domácí infrasaunou navíc ušetříte čas strávený dojížděním do veřejných wellness center a nebudete riskovat prochladnutí. Uvidíte, že s domácí infrasaunou získá pojem „teplo domova“ docela jiný rozměr.

Štítky: sauna

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock