Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Dokonalá sanace a hydroizolace s revoluční omítkou

Dokonalá sanace a hydroizolace s revoluční omítkou

Sanace a hydroizolace řeší problémy s vodou v novostavbách i při rekonstrukcích starších domů. Každý z těchto systémů funguje samostatně a má své limity. Je tedy načase seznámit se s novým a daleko efektivnějším řešením, které funguje na bázi obou systémů, ale přitom přináší trvale pozitivní výsledky.

Limity klasické hydroizolace

Hydroizolace má z pozitivní strany zastavit průnik vody do stěny, nebo z té negativní zabránit průniku podzemní vody do domu. Většina výrobků určených k hydroizolaci přitom funguje na chemické bázi. K těm nejpoužívanějším patří membrány elastické konzistence. Hydroizolace tohoto typu však nejsou účinným řešením z toho důvodu, že jim chybí tolik důležitá paropropustnost. Díky absenci této vlastnosti uzavírá hydroizolační membrána vodu ve stěně, a tak dochází k odpojení membrány od stěny, což s sebou nese celou řadu problémů. Obvykle se začínají tvořit plísně, betonové výztuže korodují a pak následuje i postupné rozpadávání se podkladu.

Limity klasické sanace

Paropropustností naopak disponují sanační omítky, které vlhkosti umožňují průnik z negativní strany. Funguje to tak, že se molekuly solí ukládají do pórovité struktury sanační omítky a vlhkost se vypařuje přes strukturu omítky ven ze stěny. Stejně jako klasické hydroizolace mají ale i sanační omítky své limity. Dají se totiž použít pouze na mírně vlhké stěny. S extrémní vlhkostí, která může vznikat například díky přítomnosti tlakové vody, si sanační omítky poradí jen krátkodobě, takže nejsou dobrým řešením.

Dokonalá sanace a hydroizolace s revoluční omítkou

Sanace i hydroizolace v jednom – s unikátní omítkou Izonil

Skvělým řešením, které v sobě účinně spojuje systém sanace i hydroizolace, je celosvětově unikátní omítka Izonil. Ta se vyrábí na základě slovenské technologie a funguje na fyzikálních principech. Její největší devizou je fakt, že v sobě zaujímá dva zabudované systémy. Prvním je 100% voděodolný systém, který zajišťuje hydroizolaci omítky, druhým pak 100% vysoušecí systém, jenž umožňuje sanační funkci omítky. Převratná omítka Izonil je tedy dokonalým spojením dvou tolik důležitých systémů pro účinný boj s vlhkostí v domě. V praxi to znamená, že voda nedokáže vstoupit do omítky. Tato unikátní omítka navíc dokáže vytáhnout vlhkost ze stěny v podobě vodní páry, která se pak strukturou omítky vypaří ze stěny ven. Právě kombinace těchto dvou důležitých vlastností dělá z omítky Izonil dlouhodobé a funkční řešení pro účinný boj s vlhkostí i v extrémních podmínkách. Sanační a hydroizolační systém přitom existuje jen v jedné vrstvě jednoho výrobku. Nejen to však činí omítku Izonil natolik unikátní.

Koeficient propustnosti vodní páry u ní představuje obdivuhodnou hodnotu <8, omítka zároveň odolává vodnímu tlaku 1 bar (penetrace < 1 mm).

Omítka Izonil je certifikovaná podle evropské normy EN 998-1, nespadá však pod systém certifikace WTA. WTA totiž definuje sanační omítkový systém jako posloupnost použití tří až čtyř vrstev různých materiálů a zároveň vůbec nedefinuje úlohu hydroizolace v takovém sanačním systému.

Dokonalá sanace a hydroizolace s revoluční omítkou

Další pozitiva omítky Izonil

Omítka Izonil, která současně plní i funkci sanačně-renovační omítky, má ještě několik dalších pozitiv. Předně nabízí výbornou přilnavost, omítka se přitom může nanášet i na mokrý povrch. Při aplikaci má minimální odpad, je síře odolná a funguje jako prevence proti krystalizaci solí. Nanášet se může ručně nebo omítacím strojem. Navíc se jedná o netoxický produkt, použitelný v přímém styku s pitnou vodou.

Široké využití omítky Izonil

Z hlediska přípravy povrchu, nanášení a ukončení povrchu se unikátní omítka Izonil neliší od běžných cementově-pískových omítek. Je aplikovatelná z negativní i z pozitivní strany. Nanáší se na vnitřní, vnější, nadzemní a pozemní cihlové zdi, zdi z pórobetonu a také na betonové povrchy (podlahy, stěny).

Svými schopnostmi převratná omítka Izonil se už od roku 2000 úspěšně používá v četných zemích Evropy (Slovensko, Maďarsko, Velká Británie, atd.), od roku 2012 také v Asii (Vietnam, Indie, Indonésie, atd).

 

Omítku IZONIL pro Česko a Slovensko distribuuje:
RBL Trade s.r.o.
Štefániková 81, 085 01 Bardejov
Telefón: +421 948 522 134
Email: office@rbl-trade.com
Web: www.izonil.cz

Štítky: omítky / stěrky
Dokonalá sanace a hydroizolace s revoluční omítkou
Dokonalá sanace a hydroizolace s revoluční omítkou
Dokonalá sanace a hydroizolace s revoluční omítkou
Dokonalá sanace a hydroizolace s revoluční omítkou
Dokonalá sanace a hydroizolace s revoluční omítkou
Dokonalá sanace a hydroizolace s revoluční omítkou
Dokonalá sanace a hydroizolace s revoluční omítkou
Dokonalá sanace a hydroizolace s revoluční omítkou
Zdroj: PR článek společnosti

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock