Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Dokonalá kombinace černé a bílé barvy v interiéru

Dokonalá kombinace černé a bílé barvy v interiéru

Ačkoliv se mnoha lidem líbí bydlení v barvách, najdou se i takoví, kteří ocení jednoduchý a elegantní design, který doplní maximálně nějakým vzorem. Proto se spolu podíváme na ukázku jednoho tříúrovňového bytu, o jehož úpravy se postaralo studio Widawscy Architektury z Polska.

Tento zajímavý byt se nachází v centru polského města Sosnowiec a rozkládá se na více než 120 metrech čtverečních. Na fotografiích můžete vidět první podlaží bytu, které je uzpůsobeno jako otevřený obytný prostor, který tak umožňuje obyvatelům tohoto bytu trávit svůj volný čas společně. Pro architekty bylo beze sporu největším oříškem uzpůsobení vchodu do domu, který je prostorově poměrně úzký. Vchod od obývací části odděluje knihovna, která zde slouží jako dělící příčka mezi oběma prostory. Schodiště v sobě elegantně ukrývá nenápadný šatník, do kterého se kromě obuvy vleze i něco z oblečení či jiných věcí.

Minimalistická kuchyně

Na kuchyni se mi líbí, že je poměrně minimalisticky řešená, tak jako celý byt. Nejzajímavěji působí dlaždice s geometrickými vzory, za povšimnutí stojí i kuchyňský ostrůvek, který vypadá také velmi moderně. Aby se zabránilo jednotvárnosti ve vzhledu, architekti zapracovali na různých tvarech nábytku i jejich texturách. Celý byt působí jako studio, je zde několik kontrastů. Na stěnách najdeme zavěšeny rámy s fotografiemi, hned vedle stylovou pohovku a osvětlení inspirováno fotografickým osvětlením. Podle mě jde o místo přímo ideální pro nějakého fotografa či umělce.

Dokonalá kombinace černé a bílé barvy v interiéru

Černá a bílá v interiéru

Možná si říkáte, že černá barva jsou spolu s bílou velmi kontrastní (vždyť jsou na opačných koncích barevného spektra), to ale není na škodu. Právě naopak - tyto dvě barvy se navzájem skvěle doplňují. Bílá barva je barva čistoty, černá naopak "zatmaví". Proto se nám neůže stát, že bychom něco touto kombinací znehodnotili. Mezi oběma barvami bude panovat naprosté souznění a rovnováha. Pozor musíme dávat hlavně na to, abychom to nepřehnali právě jen s jednou barvou. Určitě nechcete žít v bytě, který bude vypadat jako sterilní nemocniční pokoj. Platí to i naopak - nemůžeme žít ani v úplně černém interiéru, působil by smutně a nepřátelsky.

Zdroj: widawscy.pl

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock