Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

DIY: originální věšák z větviček

DIY: originální věšák z větviček

Pokud vás nudí klasické věšáky, máme pro vás tip, jak si vyrobit věšák, který nikdo jiný nemá. Každý je originál a navíc za něj neutratíte majlant. Stačí najít pár vhodných větví, udělat rám a máte vyhráno!

Tento věšák je skvělý, protože nabízí způsob, jak využít uschlé větve a starý rám třeba z obrazu. Věřte, že se vám bude na zdi vyjímat a vy tím přinesete trochu té přírody do vašeho domova.

Budeme potřebovat:

  • větve (množství si přizpůsobte podle velikosti rámu a toho, v jaké vzdálenosti chcete mít větve od sebe)
  • 4 desky, ze kterých vytvoříte rám (popř. starý rám, pokud má odpovídající rozměry)
  • hřebíky
  • kladivo
  • mořidlo, lak, vosk, ...

Postup: 

1. A v přírodě také začneme. Nejdříve musíme najít vhodné větve, takové, které mají dostatek menších větviček, které nám poslouží pro zavěšení věcí. Větve sbírejte ze země, neřezejte ze stromů – jednak to není dobré pro naše lesy, a také vám lépe poslouží uschlé dřevo, které se již nijak nedeformuje.

2. Větve potřebujeme nařezat na stejně dlouhé „věšáky“. Je nutné větve dobře opracovat, aby byl jejich povrch hladký a oblečení se na něm nezadrhávalo.

3. Nyní se pustíme do rámu – velikost si určete podle prostoru,  kde plánujete váš věšák pověsit. Napřed stlučte dohromady pouze tři strany rámu, jednu delší stranu si dejte bokem, usnadní vám to připevňování větví do rámu. V tomto okamžiku je také možno upravit vzhled rámu, pokud máte v plánu jej nalakovat, namořit apod. Když budete upravovat jeho vzhled až poté, co do něj připevníte větve, budete to mít složitější.

DIY: originální věšák z větviček

4. Takže rám je téměř hotový, nyní si rozvrhněte, v jaké vzdálenosti chcete mít větve. Nemusí být v pravidelných odstupech. Každá větev je jinak zahnutá a má rozdílnou tloušťku, proto je dobré si je zkusit postavit vedle sebe „nanečisto“ a vyzkoušet, jak do sebe zapadají. Nejde o symetrii, ale o estetiku. Myslete na to, že výstupky větví musí směřovat jen na jednu stranu, aby bylo možné věšák zavěsit na zeď. Nyní můžeme připevnit větve tak, že je z vnější strany rámu připevníme hřebíky. Až budou větve na jedné straně přibité, přidáme poslední stranu rámu a vše přibijeme dohromady.

5. Nyní už jen stačí připevnit krásný věšák na zeď a máme hotovo!

 

Tento věšák je možno vyrobit v mnoha variantách.
Tento věšák je možno vyrobit v mnoha variantách.
Zdroj: buildipedia.com, thehunt.com, wixstatic.com, nelma.org, crafthubs.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock