Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Dekorativní prvky, které obývacímu pokoji vdechnou osobitý styl

Dekorativní prvky, které obývacímu pokoji vdechnou osobitý styl

Obývací pokoj je místem, kde rodina tráví společný čas, hostí tu návštěvy a pořádá rodinné akce. Proto je důležité, aby místnost dýchala hřejivou, útulnou atmosférou a zároveň působila reprezentativně. Jak toho docílit? Často do obývacího pokoje stačí umístit ty správné dekorace – pohodlný ušák, odkládací stolek nebo stylový taburet. 

Ušák – pohodlí až na prvním místě

Umístěním stylového ušáku do obývacího pokoje dokážete během chvíle vytvořit tu pravou domácí pohodu. Na rozdíl od pohovky, kterou vybíráte především s důrazem na její prostornost, se při volbě ušáku nemusíte bát výraznějšího potahu. Kromě designu křesla se ale zaměřte i na to, jak je vám pohodlné – zda je dostatečně polstrované, má vysokou opěrku hlavy a područky. Jedině tak se stane vaším oblíbeným společníkem při čtení nebo sledování televize. 

Taburet – všestranný pomocník 

Dříve v domácnostech sloužil především jako sedátko nahrazující židli, jež byla pro mnoho lidí luxusem. I dnes většina taburetů připomíná stoličku nebo má nohy důmyslně skryté pod čalouněním. Jejich využití je ale v současnosti mnohem všestrannější – taburet vám poslouží jako odkládací stolek, nevšední dekorace nebo jako podnožka při sezení v křesle či na pohovce. Některé taburety navíc disponují úložným prostorem třeba na časopisy nebo deky, případně je lehce složíte a použijete pouze tehdy, když bude potřeba zajistit další místo na sezení.

Dekorativní prvky, které obývacímu pokoji vdechnou osobitý styl

Odkládací stolek – spojení designu a praktičnosti

Designový odkládací stolek ze skla, kovu nebo mramoru dokáže obývacímu pokoji vdechnout nadčasový styl a eleganci. Při jeho výběru se ale neřiďte pouze vzhledem a zaměřte se i na jeho praktičnost. Aby stolek našel své uplatnění, měl by poskytovat dostatek odkládacího a případně i úložného prostoru. Jeho pravidelná údržba by vám neměla zabrat příliš času.

Drobnosti, které vkusně doladí interiér

Jak bude obývací pokoj jako celek působit, často ovlivňují detaily, které interiér vkusně a nenuceně doladí. Na co byste proto při jeho zařizování neměli zapomenout? Stěny oživí vkusné obrazy nebo vlastní zarámované fotky a útulnou atmosféru navodí závěsy a správně zvolené osvětlení. Hřejivý pocit domova ještě umocní dekorativní polštářky, vázy s čerstvými květinami a vonné svíčky. 

Při zařizování bytu se vyplatí porovnat nabídky různých obchodů, abyste měli jistotu, že investujete do kvalitních bytových dekorací, které vám budou dělat radost dlouhé roky. Přehledně srovnat cenové nabídky můžete na Heurece, kde máte zároveň k dispozici i hodnocení a recenze uživatelů. 

Dekorativní prvky, které obývacímu pokoji vdechnou osobitý styl
Zdroj: sponzorovaný článek společnosti

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock