Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Chytré nápady do dětského pokoje

Chytré nápady do dětského pokoje

Správně zařízený dětský pokoj roste spolu s dítětem. Dokáže se přizpůsobit, a tak i šetřit vaši peněženku. Nejen díky chytrému nábytku v něm mohou naprosto pohodlně bydlet děti různého věku.

Chytrý nábytek do dětského pokoje

Nábytek, který roste, je do dětského pokoje jako dělaný. Své ratolesti tak můžete pořídit například stohovatelnou postel, která nejenže šetří prostor, ale ještě umí nastavit vámi požadovanou výšku. Taková postel je dnes už k dostání v celé řadě veselých barev, a tak je hravým a praktickým doplňkem do každého moderně zařízeného dětského pokoje.

Židle Stokke Tripp Trapp s nastavitelným sedadlem a stupínkem pro batolata, děti i dospělé
Židle Stokke Tripp Trapp s nastavitelným sedadlem a stupínkem pro batolata, děti i dospělé

Růst spolu s dítětem by měl také stůl. Ideální jsou pro něj alespoň čtyři výšková nastavení a také bezpečné oblé hrany. A protože ke stolu patří židle, ta správná bude opět snadno výškově nastavitelná pro batolata, děti i jejich rodiče. A bude tak mít vedle nastavitelné sedačky i vhodně zvýšenou opěrku na nohy. Takový adaptovatelný nábytek má i další přidanou hodnotu. Dokáže totiž i nejmenším dětem vnuknout pocit, že jsou součástí světa dospělých, jelikož mohou i za jídelním stolem sedět na stejné židli jako jejich rodiče nebo starší bratr či sestra.

Stolek Growing Table od designéra Olafa Schrödera se čtyřmi výškovými nastaveními, je ideální volbou pro kreativitu nejmenších
Stolek Growing Table od designéra Olafa Schrödera se čtyřmi výškovými nastaveními, je ideální volbou pro kreativitu nejmenších

Naučte děti uklízet

Aktuálně existuje na trhu i několik kousků nábytku, které vám doma pomohou s výchovou vašich dětí. Patří k nim například již zmíněné skládací a stohovatelné postele. Tento typ postele totiž každý večer vyžaduje pokoj uklidit a připravit si lůžko ke spánku. Ráno je zase třeba postel složit, aby nepřekážela při hrách. S takovou chytrou postelí si tak děti hravě zvyknou na pravidelný denní režim i pořádek. Skládací postel navíc skvěle šetří místo. Pomocí správné volby nábytkových sestav podpoříte u dětí i rozvoj jejich prostorového myšlení.

Svůj smysl pro pořádek si pak mohou trénovat i na hravých komodách, které jsou doplněny o piktogramy, díky kterým dítě pozná, do jaké přihrádky má dát jaké oblečení, hračky nebo sešity. Takové hravé komody můžete sehnat v obchodě, ale mnohem jednodušší a zábavnější je použít nějakou komodu, kterou už máte doma. Pak už stačí jen štětec, barvy a trocha fantazie – a výsledek je na světě. Vypomoci si však můžete i jednoduchými nálepkami s obrázky, to už je zkrátka na vás.

Chytré nápady do dětského pokoje

Jako školní tabule

Děti můžeme podporovat také v tvůrčí činnosti. Jak ale předejít čmárání po čerstvě vymalovaných stěnách? Zkuste jim s pomocí tabulové barvy vytvořit tabuli jako ze školy na jakékoliv části zdi. Taková tabulová barva by měla být opravdu kvalitní. Nanáší se ve dvou nátěrech, kdy každý musí důkladně zaschnout. A pak už je k dispozici pro malování barevnými křídami stejně jako klasická školní tabule.

Tabule (nejen) pro alergiky

Vedle tabulové barvy jsou aktuálním hitem dětských pokojů také barvy magnetické. Díky nim může v pokoji vzniknout magnetická nástěnka, která je zároveň pěkným designovým doplňkem. Není divu, že z moderních interiérů postupně vyhání klasické, ale nepříliš vzhledné korkové nástěnky rozpíchané připínáčky.

Chytré nápady do dětského pokoje

Magnetická barva se nanáší speciálním válečkem na čistý a zarovnaný podklad ve dvou vrstvách. Pokud se nechcete spokojit s běžným tmavě šedým nebo černým vzhledem magnetické barvy, přidejte ještě třetí vrstvu pro zesílení magnetických účinků – a tu pak naposled přetřete nějakým barevným odstínem klasické barvy. Jakmile i poslední nátěr zaschne, máte hotovo. Vznikla vám hravá magnetická tabule nejen pro dětské výtvory, ale třeba i pro vaši společnou rodinnou fotogalerii. Magnetická tabule je navíc ideální volbou pro děti s alergií, které prach z kříd nesnesou. Pokud by si však přece jenom chtěly raději kreslit, existují i speciální nátěry, které stěny promění v malířská plátna bez přítomnosti prachu. Na ty se kreslí fixy a vše jde pak smazat hadříkem.

Dětský pokoj – krása, praktičnost i bezpečí

Jak jsme si tedy už řekli, dětský pokoj by měl být zařízený tak, aby rostl spolu s dítětem, aby ho učil pořádku a nabádal ke kreativitě. Měl by však i hezky vypadat a působit prakticky i bezpečně. Jen pokud budeme při zařizování dětského pokoje myslet opravdu na všechno, podpoříme ten správný mnohostranný vývoj našich dětí.

Zdroj: www.villo.in

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock