Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Chlapský interiér v industriálním stylu

Chlapský interiér v industriálním stylu

Majitelka koupila dvoupokojový byt v Bratislavě s tím, že jej bude pronajímat. Měl zde vzniknout kvalitně zařízený interiér s rozumně zvolenými barvami, který by se stal příjemným místem pro život, ať už pro jednoho nájemníka nebo mladý pár. Pojďte se s námi podívat, jak se architektovi Andreji Gajdošovi proměna bytu povedla.

Majitelka neměla o stylu bytu přesnou představu, architekt tak měl vcelku volné ruce. Podmínkou bylo zvolit kvalitní zařízení a vyvarovat se divokých barev. Andrej Gajdoš ze studia Salpietra & Gajdos Architects se tak rozhodl pojmout návrh bytu chlapsky a dodat mu nádech loftu. A ačkoliv se byt nachází v novostavbě, oživil v něm historii. Navázal tak koncepčně na to, že zde kdysi býval pivovar.

Bydlení v chlapském stylu

Osobitý chlapský styl je tu vlastně reprezentován stylem industriálním. Charisma tak tomuto bytu dodávají tmavší barvy, betonové povrchy či odhalená cihlová stěna. Především betonový akcent je zde velmi výrazný. Ukazuje, že se prvky industriálního stylu nemusí omezovat pouze na velké tovární haly. Architekt si s nimi vyhrál i na vcelku malé ploše tohoto dvoupokojového bytu.

Chlapský interiér v industriálním stylu

Díky tapetě evokující starou stěnu s ošoupanou omítkou a částečně odhalenou cihlou mu dodal osobitý ráz loftu. O jistý šmrnc se zasloužil i kabel vedený na stěně, který znázorňuje siluetu města a zároveň se dekorativně propojuje s lampou nad jídelním stolem. Architekt si tedy dokonale pohrál s prostorem, tvary, materiály, ale i barvami. Celým bytem se táhnou šedé odstíny a dekor betonu. Nechybí tu však ani akcenty svěžích barev, ze kterých vede jasně žlutá.

Přečtěte si také

Moderní a vkusné bydlení z Bratislavy

V současnosti vniká stále více bytových domů, které se snaží jít s dobou a svým obyvatelům poskytnout co největší komfort. Jedním z těchto případů je i projekt s názvem Green Village, v němž se…

Krása truhlářské práce

Byt byl vzhledem ke své menší rozloze architektem pojat jako jeden otevřený prostor. Truhlářská firma dostala za úkol vyrobit kubus na míru, tedy sestavu, která by procházela od šatníku u vstupu přes policovou a knihovní stěnu až do kuchyňské linky. Tento vložený kubus s úložnými prostory byl pak naprosto kompaktně zasazen, a tak působí přirozeně a vzdušně. Ze stejné truhlářské firmy pochází rovněž řada ostatního zařízení včetně vestavěné skříně v ložnici, televizní skříňky v obývacím pokoji či úložných ploch v koupelně.

Chlapský interiér v industriálním stylu

Drsné i jemné prvky v interiéru

Architekt počítal s tím, že jím zařízený chlapský interiér může obývat i žena. Převahu ryze pánských prvků tak příjemně doplňují ty jemnější, ženské. Při vstupu do bytu přitáhne zrak velké zrcadlo s konzolovým stolkem v betonovém dekoru, který doprovází šedý taburet na sezení, tedy prvky, které dávají tušit charakter interiéru. Ten však možné ženské přítomnosti ustupuje například v ložnici, do které architekt vnesl působivé kovové a třpytivé odlesky. Právě měděné a skleněné prvky v jinak chladné ložnici působí teple a dodávají jí luxusní nádech.

V ložnici se navíc nachází i toaletní stolek spojený s odkládacími prostory, který by jistě uvítala každá žena. Vážný chlapský interiér zjemňuje také sedačka v neutrálním odstínu. Osvěžujícím dojmem rovněž působí akcenty žluté barvy na polštářích a žluté je i odpočinkové křeslo. Ve výsledku tak vznikl chlapský interiér v industriálním stylu, ve kterém se však může příjemně cítit i žena.

Zdroj: www.salpietragajdos.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock